От Външно министерство: Няма проблем със секциите в чужбина

Снимка – интернет

Във връзка с утрешните избори “2 в 1” – за президент и парламент, от Външно министерство обявиха, че нямат информация за държави, които да налагат строги ограничения върху изборния процес на българите поради пандемията от COVID-19 и това няма да повлияе на гласуването на 14 ноември.

Взети са всички предпазни мерки от страна на секционните избирателни комисии в чужбина секциите и местата, където ще се гласува да бъдат снабдени с необходимите предпазни средства – дезинфектанти, макси и защитни прегради, а допълнително на някой места ще се проверя при необходимост и температурата на гласоподавателите.

Въпреки взетите мерки, от Външно министерство призоваха всички български граждани в чужбина, които искат да упражнят правото си на глас да спазват противоепидемичните мерки, като допълнителна информация за правилата и ограниченията в изборния ден може да се намери на сайта на MBнРв рубликата“Коронавирусът и как да пътуваме”.

По данни на Външно министерство за изборите на 14 ноември в чужбина са разкрити 751 секции в 68 държави.

В Нова Зеландия ще стартира първо изборният ден от 6:00 ч българско време, а до приключване на вота на 15.11.2021 г последните секции, които ще затворят врати са в Калифорния, Аризона и Невада.

Споделете:

Прочетете също

Служители на Български Червен кръст посетиха ДГ „Щурче“ и ДГ „Кокиче” в Плевен

Днес, 8 февруари служители на Български Червен кръст са посетили детска градина „Щурче“ и детска …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *