Отново признание за Народно читалище „Зора-1990“, с. Победа

Снимка – НЧ „Зора-1990“, с. Победа

След едногодишна пауза, Конкурс АГОРА обяви XII-то си издание в търсене на най-успешната инициатива за общностно развитие, реализирана от читалище през 2020 и 2021 г.

Читалищата, като естествени средища на общността продължават работата си, адаптирайки се към новите условия. Настоящото издание на Конкурс АГОРА дава публичност на читалищата и тяхната креативност, инициативност и адаптивност, на способността им да не губят връзката със своята общност, да насърчават доброто, солидарността, оптимизма.

За първи път конкурсният регламент допусна две последователни календарни години, давайки възможност на читалищата да представят опита и практиките си и от годината с нулево издание.

За XII-то издание на Конкурс АГОРА 2020 – 2021 бяха получени 43 кандидатури от 26 населени места. Конкурсно жури излъчи 5 финалиста измежду кандидатите в пет категории:

„Общност в развитие“;

„Солидарност и хуманност“;

„Изкуство и култура за развитие“;

„Перспективи за израстване“;

„Най-продуктивно партньорство“.

Журито на Конкурс АГОРА 2020-21 е поощрило с грамоти три инициативи, една от които е за  НЧ „Зора – 1990“, с. Победа, община Долна Митрополия за „Да събудим възрожденския дух с традиции и иновации чрез ШЕВИЦИ ОТ КАПАЧКИ“ с грамота „Традиции и иновации“ от НЧ „Обединение 1913″, гр. Кърджали.

Снимка – НЧ „Зора-1990“, с. Победа
Снимка – НЧ „Зора-1990“, с. Победа

Споделете:

Прочетете също

Комисии в Общински съвет – Плевен обсъждат правила за движението на електрически тротинетки и скутери в общината

Снимка – пресцентър ОбС. Предложението за Наредба за допълнение на Наредба №3, за въвеждане на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.