Отново има мъжки отбор по волейбол в Плевен

От дясно на ляво: Божидар Вътков, Антонио Йорданов, Стефка Великова – президент на ВК „Олимпиец“, Светослав Иванов, Калоян Минков, Александър Бояджиев. Снимка -Плевен прес.

На 26 януари в Плевен се проведе пресконференция по повод предстоящо първо домакинство по волейбол за мъже в града.

На пресконференцията присъстваха: Стефка Великова – председател на Управителния съвет на волейболен клуб „Олимпиец“, състезатели и треньори от клуба.

По повод започването на сезон 2022/2023 година на мъжки волейболен отбор, Стефка Великова сподели: „Изключително съм щастлива, че успяхме да реализираме тази наша мечта. Тази година клубът навършва 10 години от създаването си.

В мъжкия отбор са картотекирани 18 състезатели. В отбора има студенти, работещи и ученици, само двама състезатели не са от школата на ВК „Олимпиец”.

Чисто спортно-технически ни е трудно, защото нямаме необходимите брой часове тренировъчен обем, за да можем да се подготвим на ниво.  В момента отборът тренира в спортната зала на Медицински университет- Плевен и имат по две тренировки седмично. 

В клуба имаме всички възрасти, без момичета старша възраст и момчета старша възраст, защото момчетата са включени в мъжкия отбор. Реално тази година имаме 11 възрасти. Отборът няма спонсори. Като цяло се стремим да си поставяме малки цели, но да ги изпълняваме. В клуба сме на собствена издръжка. Мъжкият отбор не получава заплати. Всички играят на добра воля и от любов към волейбола и клуба.

Като цяло смятаме, че бъдещето ще покаже, че вървим в правилната посока. За тези 10 години разширихме числеността в клуба.

Плевен се оказа наистина спортен град. Има интерес към всички видове спорт. В момента в ВК „Олимпиец” тренират повече от 180 човека и поради тази причина от три месеца не записваме състезатели, защото нямаме възможност да ги тренираме пълноценно.

Първият домакински мач на мъжкия отбор ще е на 28 януари, събота, от 16:00 часа срещу „Троян Волей“. Срещата ще се играе в залата по волейбол на спортен комплекс „Спартак“. Входът ще е свободен” информира Стефка Великова.

Споделете:

Прочетете също

Зърнопроизводители от плевенско: Искаме спиране на безмитния внос на земеделска продукция от Украйна

Снимка – Плевен прес. Както „Плевен прес” информира, на 29-ти март зърнопроизводители от област Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *