Отново бензин и мощни мотори в Никопол

Снимка – пресцентър.

През последните две години град Никопол се утвърждава все по-силно, като място за моторни спортове и много адреналин. След успешните състезания с джетове и ATV машини, време е и най-бързите лодки да премерят сили в река Дунав до Никопол. Плажът на града ще посрещне 35 състезателни лодки от цяла България, а това  ще се случи след 35 години от първото домакинство на Никопол в този спорт. Идеята е на кмета на общината Ивелин Савов, а сериозен дял в организацията има младия клуб „Никопол Екстрийм“, съвместно с Българската Федерация по Водомоторни Спортове. Сред участниците ще бъде Виктор Любенов – световен вицешампион за 2021 година и най-силния пилот в момента. Той се състезава за най-големия водомоторен клуб Тутракан и тази година ще гони поредна титла. Общо 6 отбора от България:  Лом, Ряхово, Тутракан, Балчик и два от Първомай, ще спорят за купата на Община Никопол. През двата дни борбата ще се води в 9 категории, като при най-мощните се достигат скорости от над 160 км/ч по вода. 

В същото време на градския плаж ще стартират и любители на джет ски спорта в първия по рода си за България „Jet Ski Събор Никопол“. Начинаещи и професионалисти ще могат да премерят сили в специално пригодено слалом трасе в реката, а вечерта на събота всички ще се съберат на голямо плажно парти. До момента са подали заявка повече от 30 участника с джетове. Голямата атракция на събитието ще бъде Европейският Free Style Шампион Дени Делиман от Румъния, който прави невероятни неща с джета си. 

На 6 август (събота) гонките започват след 12 часа на обяд, а в неделя 7 август финалните серии са след 10 часа сутринта. 

Никопол очаква своите  гости и участници.

Снимки – пресцентър.

Споделете:

Прочетете също

Александър Трайков е новият заместник областен управител на област Плевен

Иван Петков – Областен управител на област Плевен; Александър Трайков – заместник областен управител на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.