Последни новини
Начало | Новини | Отмениха частичното бедствено положение

Отмениха частичното бедствено положение

Частичното бедствено положение заради падналите дъждове в плевенско, вече е отменено, информираха от общинска администрация. То беше обявено заради непроходимост по пътя Плевен – Ловеч и заради просмуквания в стената на язовира до село Николаево. По думите на специалисти от Пътно управление,  при Тенекиения хан на пътя Плевен – Ловеч,  има голям водосбор и при вчерашните дъждове водата е била 50 см над осовата линия. Отнесени са и 60 м от крайпътната мантинела. Пред заведението пък водата е изкъртила асфалтовата настилка.
Под наблюдение остава язовирът „Николаево 5“, но пътят до него е достъпен само с високопроходима техника. Водата е отнесла голяма част от асфалтовата настилка и издълбала кратери. С подръчни средства са обозначени опасните места. По информация от кризисния щаб, язовирът се източва, но наблюдението над него продължава, тъй като при скъсване на стената, е възможно да се образува приливна вълна с височина до 8 метра, която да залее близките три села. Към момента обаче подобен сценарий е почти невъзможен, коментираха от кризисния щаб.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *