Отложиха делото за „Възраждане” за 8-ми февруари 2021 година

Отложиха делото за „Възраждане” за 8-ми февруари 2021 година
Пред Заседателната зала където се гледа делото на “Нъзпаждане”. Снимка – Плевен прес.

Софийски градски съд, който днес, 30-ти ноември, гледаше делото по искане на прокуратурата за заличаване на партия „Възраждане”, го отложи за 8-ми февруари 2021 година, от 11.00 часа.

Днешното дело се гледа при засилен медиен интерес от страна на националните медии, чиито камери бяха допуснати в съдебната зала. Лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов заяви на излизане от съдебната зала, че ДАНС е подлагала на натиск хора на партията: : „Питали са ги дали на 2-ри август 2014 година са били в шуменска област. Отделно от това самият прокурор по делото, на 2 пъти се обърка и говореше за Велики Преслав, а не за Плиска. Очевидно е, че прокурорите не правят разлика между Велики Преслав и Плиска. Може би не правят разлика и между Карлово и Калифорния. Явно такова е нивото на нашата прокуратура” Костадинов заяви, че процесът е политически, тъй като прокуратурата иска заличаване само на „Възраждане”. Същата прокурорска мярка не се прилага по отношение на други партии като ДОСТ, ДПС и ромски партии. Турски и цигански партии в България може да съществуват, но българска като „Възраждане” не може. Защо ?!”

Адвокатът на „Възраждане” Росен Рашков информира, че когато членове на партията са викани за разпити от служители на ДАНС, им е обяснявано, че причината е злоупотреба с лични данни. Но по време на разпитите не са коментирани изобщо личните данни, а партия „Възраждане”. Що се отнася до делото, адвокат Рашков заяви между другото: „По време на съдебното заседание представител на другата страна по делото, си позволи да казва на свидетел, че носи наказателна отговорност. Нещо, което е недопустимо от правна гледна точка. Сами може да си направите сметка под какъв натиск са подложени тези свидетели, когато страна по делото им казва това, облечена в червена тога. И тази страна е прокуратурата”

Отложиха делото за „Възраждане” за 8-ми февруари 2021 година
Членове и симпатизанти на “Възраждане” пред Съдебна палата – София. Снимка – Плевен прес.

Да подкрепят „Възраждане” пред Съдебната палата в София са били около 300 човека, членове и симпатизанти. Полицията е отцепила района и не са били допускани външни хора. През цялото време на съдебното заседание не е имало никакви инциденти, информират от прес центъра на партията.

Прочетете също

Плевенски ресторанти и заведения няма да протестират

Плевенски ресторанти и заведения няма да протестират

Затворени заведения в Плевен. Снимка – фейсбук. По повод обявеният от СЗБ /Сдружение на заведенията …

Един коментар

  1. Avatar of Емил Боев
    Емил Боев

    Това е дело на келеша Гешев ,метача на Герб и ДПС . Този неграмотник е оръдието на престъпниците от ГЕРБ И ДПС ,той е назначен от тях да им прикрива престъпленията ,даже когато вече няма да са на власт . Само че аз го виждам като клиент на бай Ставри от СЦЗ . Той да не си мисли че ще се отърве ненаказан тулупа смръдлив .И него го виждам със прангите на краката много скоро ,нищо че се е покрил в дън гори тилилейски .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *