Отличник на Математическата гимназия е студентът-първенец по бал в Медицински университет – Плевен

МУ Плевен. Снимка – Интернет.

Гергана Нейкова от Випуск 2021 на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен е студентът-първокурсник, приет с най-висок бал от Кандидатстудентска кампания 2021 в специалност „Медицина“ на Медицински университет – Плевен. Гергана е един от 138-те първокурсници, приети във Факултет „Медицина“, на който по традиция се дава думата за приветствие към своите колеги на старта на новата академична година.

Тържественото откриване на учебната година се организира само за новоприетите студенти и ще се проведе на 10.09.2021 г. от 10:00 ч по факултети. Първокурсниците в специалност „Медицина“ ще бъдат посрещнати в зала „Магнум“ на Втора клинична база.

Гергана Нейкова. Снимка – Интернет.

Гергана Нейкова е един от зрелостниците тази година, отличени с национална диплома на Министерството на образованието и науката за отличен успех, която й бе връчена на специална церемония от Областния управител на Плевен Марио Тодоров. Гергана Нейкова е завършила МГ „Гео Милев“ – Плевен в паралелка с профил „Математика, география и информатика“, отлична ученичка, като и на двете матури – по български и по английски език – е изкарала Отличен 6,00. Освен че завършва с отличен успех, през годините Гергана е постигала успехи в регионални и национални състезания и олимпиади. Четири пъти е участвала в похода „По стъпките на Апостола“.

Тя няма да е първият медик в семейството. Брат й, който също е възпитаник на плевенската Математическа гимназия, вече е дипломиран лекар на Медицински университет – Плевен.

Прочетете също

„Възраждане” на първо място в анкета на „Плевен прес”. Новият проект – на шесто

Анкета „За кого ще гласувате на 14 ноември“ на „Плевен прес“. Снимка – интернет. Странни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *