Отличия за плевенската Езикова от бюрото на ЕС

received 3061666870555512

Пандемиите винаги са съпътствали човешкото съществуване. Историкът професор Христо Матанов заявява, че болестите винаги изпреварват човешкия отговор. Те винаги са с една крачка напред и от науката, и от човешкото мислене. Всяка криза е и ново начало, и нова възможност, и път към нова еволюция, а защо не и революция. И ако има поне една област, която бурно се развива във времето на пандемия, това е образованието.

По време на извънредната ситуация по повод COVID-19 учениците-младши посланици от клуб „Европа” при Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен – училище европейски посланик, ръководени от старши посланик г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност и старши учител по английски език, проявиха инициативност, морална отговорност, ангажираност, международна солидарност и емпатия към партньорите, с които работят по европейски проекти от Италия, Испания, Германия, Полша, Хърватска, Румъния, Португалия – все страни дълбоко засегнати от пандемията. По време на дистанционното обучение те инициираха създаването на „Банка за европейска споделена съпричастност” и рубрика „Европа в нашите сърца”, при което всеки ден в рамките на 80 календарни дни бяха публикувани на английски език материали и презентации с изследвана и проучена от тях актуална информация, създадени от тях постери, рисунки, клипове, есета, огласени чрез Програмата за училища посланици на Европейския съюз, чрез Бюрото на Европейския съюз в България с хаштаг #ЕвропаСрещуCovid19, чрез е-Туининг платформата и Фейсбук страници на международните проекти, чрез социални мрежи и медии.

За активната и съдържателна дейност на младшите и старши посланици при ПГПЧЕ – Плевен бе изпратено благодарствено писмо до директора на гимназията от г-н Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, а със сертификати за активно участие, задълбочена проучвателна дейност и успешно изпълнени функции на младши посланици, бяха удостоени: Боян Фердинандов, Бояна Пецова, Бояна Събчева, Ванеса Петрова, Ивона Георгиева, Ивайла Съботинова, Веселина Йончева, Деница Димитрова, Надежда Иванова, Моника Фердинандова, Яна Георгиева – IXд клас и Александра Генова, Борислав Стефанов, Борислава Тодорова, Василена Нанкова, Мартин Тодоров, Владислава Лазарова, Маринела Маринова, Николай Атанасов, Християн Христов – IXе клас.

С този акт на признателност Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен морално се задължава да продължи да бъде посланик на европейските ценности и да изгражда дух на гражданска активност и солидарност у своите ученици.

received 1443005739243436

Снимки и информация – ПГПЧЕ, Плевен

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *