Отличия за плевенската Езикова от бюрото на ЕС

Пандемиите винаги са съпътствали човешкото съществуване. Историкът професор Христо Матанов заявява, че болестите винаги изпреварват човешкия отговор. Те винаги са с една крачка напред и от науката, и от човешкото мислене. Всяка криза е и ново начало, и нова възможност, и път към нова еволюция, а защо не и революция. И ако има поне една област, която бурно се развива във времето на пандемия, това е образованието.

По време на извънредната ситуация по повод COVID-19 учениците-младши посланици от клуб „Европа” при Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен – училище европейски посланик, ръководени от старши посланик г-жа Грета Димова, заместник-директор по учебната дейност и старши учител по английски език, проявиха инициативност, морална отговорност, ангажираност, международна солидарност и емпатия към партньорите, с които работят по европейски проекти от Италия, Испания, Германия, Полша, Хърватска, Румъния, Португалия – все страни дълбоко засегнати от пандемията. По време на дистанционното обучение те инициираха създаването на „Банка за европейска споделена съпричастност” и рубрика „Европа в нашите сърца”, при което всеки ден в рамките на 80 календарни дни бяха публикувани на английски език материали и презентации с изследвана и проучена от тях актуална информация, създадени от тях постери, рисунки, клипове, есета, огласени чрез Програмата за училища посланици на Европейския съюз, чрез Бюрото на Европейския съюз в България с хаштаг #ЕвропаСрещуCovid19, чрез е-Туининг платформата и Фейсбук страници на международните проекти, чрез социални мрежи и медии.

За активната и съдържателна дейност на младшите и старши посланици при ПГПЧЕ – Плевен бе изпратено благодарствено писмо до директора на гимназията от г-н Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, а със сертификати за активно участие, задълбочена проучвателна дейност и успешно изпълнени функции на младши посланици, бяха удостоени: Боян Фердинандов, Бояна Пецова, Бояна Събчева, Ванеса Петрова, Ивона Георгиева, Ивайла Съботинова, Веселина Йончева, Деница Димитрова, Надежда Иванова, Моника Фердинандова, Яна Георгиева – IXд клас и Александра Генова, Борислав Стефанов, Борислава Тодорова, Василена Нанкова, Мартин Тодоров, Владислава Лазарова, Маринела Маринова, Николай Атанасов, Християн Христов – IXе клас.

С този акт на признателност Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици – гр. Плевен морално се задължава да продължи да бъде посланик на европейските ценности и да изгражда дух на гражданска активност и солидарност у своите ученици.

Снимки и информация – ПГПЧЕ, Плевен

Споделете:

Прочетете също

На 27 ноември Българската православна църква почита Преподобни Теодосий Търновски

На 27 ноември Българската православна църква почита Преподобни Теодосий Търновски

Мозайка на св. Теодосий Търновски от външната украса на храм-паметник „Свети Александър Невски“. Снимка – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *