Последни новини
Начало | Новини | Отличен 5.50 е успехът от следването на Випуск 2020 “Добруджански” на ВВВУ

Отличен 5.50 е успехът от следването на Випуск 2020 “Добруджански” на ВВВУ

31 юли 2020 г. ще впишат в автобиографиите си випускниците от ВВВУ „Георги Бенковски” като ден първи от новия етап в житейското и професионалното си израстване. До този миг, в който ще получат лейтенантските си пагони и дипломите за висше образование, те са прекарали няколко напрегнати, но интересни години в обучение си.

Влизаш курсант във факултет „Авиационен” на НВУ „ Васил Левски”- Велико Търново, дипломираш се лейтенант от ВВВУ „Георги Бенковски”-Долна Митрополия! Випускът ще носи името “Добруджански”, тъй като себеотрицанието и героизма на българската армия, дипломация и държава са в основата на мирното връщане на Южна Добруджа към Родината преди 80 години! Златна страница в бойната летопис на България! С мотивацията си за знания випускниците написаха забележителна страница в новата история на ВВВУ „ Георги Бенковски“, пишат в своето съобщение до медиите от ВВВУ “Георги Бенковски”.

28 са завършилите випуска,от които 27 ще служат в системата на Министерство на отбраната и 1 в системата на МВР. Това е в синхрон със световните тенденции за феминизация и на армията. Настоящият випуск е съставен от 8 жени и 20 мъже. Единствено в специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели” липсва женско присъствие, но това се засенчва от факта, че от шест специализации, в четири, първенци по успех са млади и амбициозни жени- Виктория Уручева, Магдалена Манева, Мария Видева и Полина Петкова.

Отличник на Випуск „Добруджански” е пилотът Владимир Тасков с успех от следването – 5.99 и от държавните изпити – 6.00. Випускът завършва със среден общ успех от следването –Отличен 5.50. Държавните изпити са защитени с Отличен 5,62.

Държавните изпитни комисии отчетоха, че специализациите могат да се класират така:

„Летец-пилот” / 4 годишен курс на обучение /

„Ръководител на въздушното движение”

„Навигационни, комуникационни и информационни системи”

“Летец-пилот” / 5 годишен курс на обучение /

“Летателни апарати и авиационни двигатели”

“Радиоелектронно оборудване на летателните апарати”

По време на тържествения акт за присвояване на първо офицерско звание отличилите се по успех ще получат награди от Министъра на отбраната. След изпитите випускниците се заявиха пред мандатна комисия и получиха професионалните си назначения след 1 август. Те са в авиобазите в Граф Игнатиево, Безмер, Крумово и Долна Митрополия, както и във ВВВУ „Г.Бенковски”.

Във Випуск „ Добруджански”се дипломират 3-ма кадети и 2-ма ефрейтор кадети от Професионалния сержантски колеж към Училището. След обучението си те ще се завърнат на постоянните си работни позиции във формирования на ВВС.

Прочетете също

По нещо за всяка възраст в Руския културен център

Руски културен център, РБ “Хр. Смирненски” – Плевен. Снимка – Плевен прес. Регионална библиотека „Хр. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *