Отличен старт за випускниците на ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

Снимка – ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

На 21 – ви юни, випускниците от специализация „Летци- пилоти“ са дали старта на държавната изпитна сесия.

Старши сержантите Богомил Луканов, Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Лъчезар Михайлов, Петко Илиев, Радостин Павлов и Стефан Влахов са се явили на първия от четирите си държавни изпита, този по „Летателна подготовка“. Той се е провел в 12 Авиационна база .Младите пилоти са изпълнили изпитните задачи на самолет „Pilatus” РС-9М.

Членовете на държавната изпитна комисия с председател бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Георги Бенковски“ са оценили високо подготовката и показаните умения за пилотиране от випускниците.

В началото на месец юли бъдещите бакалаври ще се явят на държавни изпити по „Физическа подготовка“, „Летателна експлоатация на въздухоплавателни средства“ и „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“.

Преди да получат лейтенантските си пагони на 29 юли като част от 71-я випуск на ВВВУ „Георги Бенковски“ ще се представят пред мандатната комисия, на която  ще получат и предложенията си за началото на професионалната си кариера като пилоти от 110- годишните български ВВС .

Снимка – ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия
Снимка – ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

Споделете:

Прочетете също

Пламен Александров: 700 руски граждани живеят в област Плевен

Пламен Александров. Снимка – Плевен прес.  Пламен Александров е координатор на ПП „Русофили за Възраждане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.