Отлага се спортното събитие в „Кайлъка“ предвидено за 16-ти май

Снимка – пресцентър община Плевен.

От пресцентъра на община Плевен съобщават, че поради лоши метеорологични условия, се отлага плануваното за 16-ти май, неделя, спортно събитие, което трябваше да се проведе в парк „Кайлъка“. Същото се отлага за 22-ри май, събота. Мястото и часът остават същите – 10.00 ч. в началото на парк „Кайлъка“.

Спортното събитие се провежда съвместно с българската федерация „Спорт за всички“ и финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта. Тази година мотото на инициативата е „15 минути спорт“, за да ни напомни, че въпреки ограниченията и натоварения делник не бива да пренебрегваме системната двигателна активност всеки ден, макар и за кратко време.

В Деня на предизвикателството Община Плевен и плевенски спортни клубове по волейбол, акробатика, баскетбол, хандбал, киокушин, йога, фехтовка ще предложат на плевенчани и гостите на града 9 спортни зони, които ще бъдат разположени в зелените площи в началото на парк „Кайлъка“. Всички желаещи ще могат да проведат спортни занимания или тренировка на открито – по избор в една от зоните или последователно в няколко зони съобразно физическите си възможности, така че общото време на физическа активност да е поне 15 минути. В заниманията ще могат да участват всички желаещи, независимо от тяхната възраст, пол и социален статус, защото спортът е здраве за всички

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.