Начало | Здравеопазване | Откриха загробени промишлени отпадъци край Червен бряг

Откриха загробени промишлени отпадъци край Червен бряг

Десетки кубици отпадъци, с неясен произход, са открити складирани в района на бившето ТКЗС в Пети квартал, съобщава на официалната си Фейсбук страница Община Червен бряг. Преди броени часове, след подаден сигнал до кмета на Общината, бяха взети в спешен порядък мерки за разследване на случая.

На мястото първо пристигат служителите от звено „Общински инспекторат”, след което е уведомена и Полицията. След направения първоначален оглед е установено, че на повърхността се виждат около 40 кубика от отпадъците – опаковани в зеблени чували, съдържащи раздробена полиетиленова маса, с неизяснен произход.

По думите на началника на Инспектората – Данаил Тоновски трудно може да се каже точното количество отпадък, защото голяма част от него е загробена. Вероятно това е станало преди повече от година, тъй като по насипаната земна маса върху боклука има поникнала трева. За случая е уведомена веднага и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Плевен. Сезиран е и дежурният прокурор от Района прокуратура – Плевен и е образувана полицейска проверка. Разследването ще продължи в понеделник, когато на място ще бъдат служители от РОСВ и съвместно със служителите на звено „Общински инспекторат” ще започнат щателно разследване на случая за изясняване на произхода и вида на отпадъците.

Снимки – Община Червен бряг

Прочетете също

Активисти на ГЕРБ начело с Мирослав Петров – на протеста в защита на партията

Общинското ръководство на ГЕРБ и активисти, начело с областния управител Мирослав Петров, са взели участие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *