Открити уроци изнесе Окръжна прокуратура – Плевен

Снимка – Окръжна прокуратура – Плевен

Окръжна прокуратура, град Плевен се включи в Образователна програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, реализирана от Висш съдебен съвет. Програмата обхвана общо 178 ученика от четири училища – 9-ти клас на ПГТ „Проф. Цветан Лазаров“, град Плевен, 7-ми клас на ОУ „Валери Петров“, град Плевен, 10-ти и 11-ти клас на ПГРТО, град Плевен и 10-ти клас на ПГПЧЕ “Димитър Димов“, град Плевен.

Снимка – Окръжна прокуратура – Плевен

Лектори в програмата бяха зам. окръжен прокурор Дияна Илиева-Стоянова и зам. окръжен прокурор Венцислав Фердинандов.

Образователната програма е насочена към формиране и повишаване на правната грамотност и култура на учениците, стимулиране на интереса им към правото и професионално ориентиране в юридическите науки, повишаване на информираността им за съдебната власт, изграждане на ценностно отношение към закона, ограничаване на негативните модели на поведение, повишаване правната грамотност и култура и други.

Снимка – Окръжна прокуратура – Плевен

Откриването на програмата се състоя на 13.04.2022 година в ПГ по транспорт „проф. Цветан Лазаров“, град Плевен. На 14.04.2022 година бе изнесена лекция пред учениците от ОУ „Валери Петров“, град Плевен,  а на 15.04.2022 година пред учениците от ПГРТО, град Плевен.  Образователната програма бе закрита на 18.04.2022 година с открит урок пред ученици от десети клас на ПГПЧЕ “Димитър Димов“, град Плевен.

Ръководствата на училищата изразиха своята благодарност относно инициативата, както и желание тя да продължи и за в бъдеще.

Снимка – Окръжна прокуратура – Плевен

Пред учениците бяха представени теми от областта на правото на разбираем и достъпен за тях език. Беше им обяснено какви са отговорностите и задълженията на прокурорите. При всички срещи, те проявиха особен интерес и активно участваха в редица дискусии. Имаха възможност да задават актуални за тях въпроси, които бяха обсъдени с представителите на Окръжна Прокуратура- Плевен.

Всички ученици присъствали на откритите уроци получиха удостоверение за участие в Образователната програма, а на всеки клас бяха раздадени по няколко Конституции.

Споделете:

Прочетете също

Лена Бориславова: 4 000 лв. на месец получават говорителите на руската пропаганда

Лена Бориславова, началник на кабинета на Кирил Петков. Снимка – стоп кадър Дарик тв. Обществени …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.