„Открий своя спорт“ организира община Плевен

306572076 649279606540140 3345688076343621246 n 2
Сградата на община Плевен. Снимка – “Плевен прес”.

Община Плевен организира второто за тази година масово спортно събитие за представяне на плевенските спортни клубове, които развиват детско-юношески школи. „Открий своя спорт“ ще се проведе на 29 септември от 17.00 ч. в Градската градина и в него могат да се включат всички желаещи деца. Проявата ще се състои през Европейската седмица на спорта, която се провежда за осма поредна година. През 2022 г. мотото на инициативата е „Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“.

Своята дейност и възможностите за тренировки през новата учебна година ще представят 17 плевенски спортни клуба. Така всяко плевенско дете ще може да избере своя спорт, за да тръгне по пътя към големите победи. Най-ентусиазираните бъдещи спортисти ще могат веднага да опитат силите и възможностите си в откритите тренировки под ръководството на опитни треньори заедно с настоящите състезатели.

Всички деца ще се срещнат със състезатели и треньори в клубове от  16 спорта: Спортен клуб по бокс „Мизия 80“, Спортен клуб по борба Плевен, Спортен клуб по триатлон „Борислав Доков“, Школа по фехтовка “Спартак – Плевен“, Спортен клуб по шахмат “Плевен XXI”, Спортен клуб по ориентиране “Север”, Спортен клуб по хандбал “ТиСШугар“, Спортен клуб по волейбол “Олимпиец”, Волейболен клуб “Спартак 1996”, Спортен клуб по таекуон-до “Атила”, Клуб по спортни танци “Артефакт”, Спортен клуб по скокове на батут, Клуб по бойни изкуства Петромакс, Спортен клуб по акробатика, Баскетболен клуб “Спартак Плевен”, Спортен клуб по лека атлетика “Спартак-Плевен”,Клуб по воден туризъм към Туристическо дружество „Кайлъшка долина“ – Плевен.

Проявата се организира от Община Плевен и е част от Спортния календар за 2022 г. Предишната подобна инициатива за представяне на плевенски спортни клубове бе в Деня на предизвикателството през м. май и предизвика голям интерес сред деца и родители.

Информация: Пресцентър община Плевен.

изтеглен файл 1 2
Снимка – Пресцентър община Плевен.
Споделете:

Прочетете също

radio

18 април – Световен ден на радиолюбителите

На 18 април отбелязваме световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *