Начало | Новини | Откраднат спектакъл ! На 22-ри януари щял да идва и в Плевен.

Откраднат спектакъл ! На 22-ри януари щял да идва и в Плевен.

Както казва героят от онзи виц: „Нема такова животно” ! Да, ама има. Кражба на цял спектакъл, който представяш като свой, че даже и турне правиш. С изумление публикуваме този срамен факт от фейсбук страницата на актьора и режисьор – Николай Атанасов.

„ …..Винаги съм се стараел да дам най- доброто, което нося, като творец – актьор и режисьор, в рамките на дадения ми от Господ таван на талант и способности. Бил съм честен пред себе си, пред колегите си и пред зрителите, опитвайки се да дам на сцената максималното, което е по силите ми, без да се надценявам нито за миг и да смятам, че като творец съм ” по- по- най ” ! Оценявал съм дарбата и таланта на различните си колеги, и съм се радвал на техните постижения, и съм знаел, че има много, много по- добри и надарени от мен актьори и режисьори . Но никога не съм им завиждал за това, а съм ги приветствал и аплодирал искрено и сърдечно !
За тези 45 год. отдадени на сцената съм бил свидетел и на много / нормални за професията / негативни неща – завист, подценяване, пренебрежение, незаслужено издигане и слава, и т.н ., и т.н. Виждал съм как се крадат идеи, теми, интересни мизансцени, реплики, послания … Не е честно, лошо е, но в края на крайщата, както аз, така и всички сме приемали това за ” допустими грешки в работата на твореца “. Примери – дал Бог …
Но вчера, за първи път установих наличието на АБСОЛЮТНА, НАГЛА, БЕЗАПЕЛАЦИОННА, 100 % КРАЖБА и ПЛАГИАТСТВО на ЦЯЛ АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ – от заглавието, през текста, героите, мизансцените…. И всичко това е направено най- безскрупулно, без уведомяване на автора, без разрешение, в разрез със всякакви действащи правни и морални норми ! Става дума за моят / съвместно с Георги Низамов / АВТОРСКИ СПЕКТАКЪЛ ” Двама мъже и половинка “, който играем с успех вече близо година, който е в афиша на т-р ” Сълза и смях “, с който сме пътували и играли в Ямбол, Велико Търново, Карлово, лятото – на ” Свети Влас “, и с който планираме спектакли из цялата страна и в чужбина. И изведнъж научавам, че едни две момченца, представяйки се за актьори и използвайки придобилото известност вече сред обществото наше представление, са го ОТКРАДНАЛИ по някакъв незаконен начин , рекламират си го / под същото име – ” Двама мъже и половинка ракия ” / , играят го в различни градове на страната и даже готвят ” национално турне ” !?! Убеден съм, че освен, че заблуждават зрителите, нанасят непоправими щети на нашия спектакъл и бъдещето му, защото силно се съмнявам в актьорските им способности и талант. Да не говорим, че ни нанасят и материални щети и вреди . За моралните – сърцето ми плаче, чувствам се омърсен и тъжен ! Защото знам колко време, колко дни, колко часове сме работили този спектакъл, колко любов, емоция и надежда сме вложили в него, как той се превръща в любимо дете, на което се радваш и наблюдаваш с обич как пораства !!!!!!! И се появяват две лица, никога не бих могъл да ги нарека ” колеги “, протягат безцеремонно мръсните си, крадливи ръце и присвояват рожбата ти !!!! А имената на тези нагли и лишени от всякакви морални и етически задръжки творци са : Георги Кючуков и Димитър Велков, подвизаващи се под нерегистрираната официално никъде ” фирма ” – ” Stand-up comedy bulgaria ” ! Запомнете тези имена и се пазете от тях , и тяхното ” творчество ” !!!!!!!!!!!!
Разбира се, аз ще си потърся правата и защитата по съдебен ред и ще гоня до дупка тези мерзавци, за да имат обица на ухото, пък и да стане достояние и на други, които биха имали подобни ” апетити ” !!!
Моля всички приятели, ако срещнат плакат, афиш, реклама за представление с тези две имена, да ми пишат и съобщят. Знам, че за сега са планирали представления в : Плевен – Galaxy Bowling Club – на 22януари, в Клуб Седем – Велико Търново – на 23.01., в Шумен – Colosseum Official – на 24.01., в Казанлък – HOPE Live Club – на 25. 01., в Бургас – Hashtag Studio – на 26.01., в Димитровград – в Общински драматичен театър – на 28.01. Просто за сведение на незнаещите и нищо неподозиращите хора предоставящи им зали и салони, в закона изрично е написано, че в случаи, като този, те също носят доста солени финансови наказания . Ако искат да развиват дейност и зрителите да бъдат доволни, нека се обърнат към ОРИГИНАЛА , т.е. към НАС !
Писанието ми стана малко дългичко, но трябваше да си изплача мъката ! ”

П.П.  Откраднатият спектакъл вече се казвал „Мъже за пример”, научаваме от г-н Атанасов, който обаче продължава да си търси правата по съдебен път.

Прочетете също

ДЕН: Цинизмът и популизмът на управляващите по отношение на Бюджет 2021 нямат край

Снимка – пресцентър на ДЕН С изумление и нарастваща тревога наблюдаваме продължаващите опити на управляващата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *