Отговорът на ПП-ДБ към ГЕРБ: г-н Борисов да се намеси, Габриел да не бърза с даване на празна папка

PP DB

В 22:00 ч. на 17-ти март, неделя, ПП-ДБ дадоха извънреден брифинг по повод изявлението на ГЕРБ-СДС час преди това, за което информирахме ГЕРБ-СДС връщат празна папка ако ПП-ДБ не приемат исканията им до 12:00 ч. в понеделник.

Христо Иванов подробно обясни как са вървели преговорите между двата екипа, като подчерта, че не е имало разногласия по основните въпроси: подмяна на регулаторите, промени в съдебната система и борба с корупцията. Изрази недоумение защо е тази реакция на ГЕРБ-СДС, след като споразумението между тях е в почти завършен вид. Готови са утре /понеделник/ да го подпишат.

Кирил Петков благодари, че “офертата на ГЕРБ тази вечер е предложена по този начин”. Каза, че са готови да дадат на ГЕРБ следните министерства: премиер – Мария Габриел, външно министерство с министър Мария Габриел, МВР, Министерство на иновациите и растежа, МОСВ, МОН, Министерство на културата. Не спомена спорните министерства на финансите, отбраната и здравеопазването.

Атанас Атанасов прикани Бойко Борисов да се намеси и да не прибързва с празни папки и недовършени преговори. Недоумява защо всичко е ескалирало тази вечер.

Асен Василев заяви, че е умерен оптимист за утрешния ден, а акад. Денков каза, че по конституция имат 7-дневен срок за преговори след връчване на мандата. И няма никакво значение кой какво е казал за краен срок в понеделник.

Споделете:

Прочетете също

2 11

Титанът Мариус Куркински представя чудомирови герои утре в Летния театър на Плевен

Един от съвременните титани на българския театър Мариус Куркински представа своя моноспектакъл “Нашенец” утре, 16 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *