Осъдиха на една година и осем месеца лишаване от свобода разпространител на наркотици в град Плевен

Дилър дрога арест крими
Снимка – Интернет

33-годишен мъж е осъден по обвинение на Окръжна прокуратура – Плевен за разпространение на метамфетамин – престъпление по чл.354 а ал. І вр. с чл.26 ал. І от НК.

По делото е установено, че на  14.02.2022 г. в гр. Плевен, Т.Ш., без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, продал на другиго високорисково наркотично вещество – 6.605 гр. MDMA /метамфетамин/, на стойност 162.63 лева. Установено е също, че на 04.03.2022 г. и на 30.03.2022 г в гр. Плевен, без надлежно разрешително съгласно ЗКНВП държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – 1 034.138 гр. марихуана, 30.575 гр. амфетамин и 4.075 гр. метамфетамин, на обща стойност 7223.94 лева.

Извършителят е неосъждан към датата на деянието. По досъдебното производството е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

За извършеното престъпление, Т.Ш. е осъден на една година и осем месеца лишаване от свобода, изпълнението на което наказание е отложено с изпитателен срок от четири години.

Делото е приключило след одобрено от съда споразумение, което има последици на влязла в сила присъда.

Споделете:

Прочетете също

voda 1

Подменят водопроводи от ВиК мрежата в област Плевен

Продължават строително-ремонтните дейности на обекти от инвестиционната програма на Дружеството за реконструкция на ВиК мрежата …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *