Осъдиха Бойко Борисов за клевета

Снимка-Интернет

Бившият министър-председател Бойко Борисов бе осъден на първа инстанция от Софийски градски съд за клевета. Съдът е присъдил обезщетение на стойност 10 000 лв да бъде заплатено на председателя на „Изправи се! Мутри, вън!“ Мая Манолова.

Бившия омбудсман е осъдил Борисов за негови думи, произнесени преди две години в ефира на БТВ. Тогава той е казал следното:

„Възмутен човек, който е при тях /б.а. -предизборния щаб на Манолова през 2019/ и ги слуша, ми каза, че може да попитате снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали г-жа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми… Снощи по негови думи около 19:30-19:40 ч., конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: „ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея“.

Борисов е осъден и заради друг негов коментар по адрес на Манолова, определен като „клевета“.

Решението на СГС не е окончателно и може да се обжалва пред втората инстанция. Мая Манолова обеща, че ако спечели окончателно делото, ще дари обезщетението на детската градина във Волуяк.

Припомняме, че това е вторият път, когато лидерът на ГЕРБ може да загуби дело за клевета насочено срещу него. В началото на 2020 година той бе осъден от журналистката и евродепутат Елена Йончева за неимуществени вреди. Йончева спечели делото си срещу Борисов по повод негови публични изказвания.

Припомняме какво каза Борисов: „Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати“ и „бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж – премиер тогава“.

Споделете:

Прочетете също

Спортната зала в Плевен – факти и политика

17 МИЛИОНА ЛЕВА СА В БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА Колаж – Плевен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.