Кражба на 10 шилета от цигани, са предотвратили от Института по фуражни култури – Плевен

Ферма за овце в Института по фуражни култури – Плевен. Снимка – интернет.

„Плевен прес” получи сигнал за кражба тази сутрин, на 10 шилета от фермата на Института по фуражи – Плевен. За повече информация потърсихме проф. д-р Илияна Николова, зам. директор на Института. Ето какво разказа тя пред медията ни:

Във фермата където се намират кочовете /мъжките разплоди/, имаме и 21 шилета. Рано тази сутрин гледачът  е забелязал, че липсват 10 от тях и оградата е разбита.  Извикал е колегите си от другата ферма, където са овцете, и са тръгнали да търсят шилетата. Намерили са следи от тях, по-късно и от каруца. Сигнализирали са за кражбата органите на МВР и на място пристига кола на полицията.

Ромите са четирима, но успяват да избягат от гледачите и полицията, като изоставят 9 от шилетата, които са върнати обратно във фермата на Института.

Това не е първият случай за кражба на наши животни, уточнява проф. Николова. Сега обаче успяхме да спасим 9 от 10-те откраднати шилета. Кои са крадците и откъде,  нямаме представа. Подали сме сигнал в МВР и от там очакваме да открият нарушителите.

Прочетете също

Акция на полицията в Плевен „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Акция на полицията в Плевен „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Снимка – Интернет. Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *