Начало | Новини | Осигурени ремонти и пари ще закърпят улиците на Плевен. Но не всички.

Осигурени ремонти и пари ще закърпят улиците на Плевен. Но не всички.

Тази година са предвидени 1 млн. 300 хил. лв. за текущи улични ремонти. От тях обаче 380 хил. лв. са предназначени за безопасност на движението. Това съобщават от общинската администрация.

В момента текат ремонтни дейности по улиците, които са маршрути на градския транспорт. Не е възможно едновременно да се ремонтират всички улични платна, за които има изпратени молби и писма до кмета Спартански. Ремонтите се извършват по приоритети. Според графика на строително-монтажните работи трябва да е приключен ремонта на улиците по маршрута на тролей № 9, както и по ул. „Сан Стефано“ от парк „Кайлъка“ до пресечката на улица „Ст. Заимов“. Възстановени са и участъците при блокове 345 и 346 в ж.к. „Кайлъка“. При тях не е възможен основен ремонт, тъй като за него трябват 1 млн.лв., каквито средства в бюджета не са предвидени.

Обособени са три позиции за  текущите ремонти тази година, информират от Общината. Първата позиция е за уличната инфраструктура, организация и безопасност на движението  в централната градска част на Плевен и селата Къртожабене и Къшин. Втората обособена позиция обхваща жк „Сторгозия” и селата Тодорово и Горталово. Обособена позиция № 3 е за текущ ремонт на уличната инфраструктура, организация и безопасност на движението на територията на жк „Дружба”, жк „Кайлъка”, жк „М. Денчева” и селата Ласкар, Ралево, Тученица и Радишево.

Прочетете също

Рожден ден празнува бившият плевенски кмет Андрей Романов

Андрей Романов. Снимка – лична фейсбук страница. На днешния 30-ти ноември своя 94 – ти …

Един коментар

  1. Десислава Маринова

    Ще ви дам да ядете, ама няма да има за всички.Братчетата на Гаврош, това е Плевен, град на Гаврош, в това ни превърнаха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *