Осем общини са потвърдили участието си за юбилейното издание на Дунав Ултра

cyclist
Снимката е илюстративна.

Общините Видин, Мизия, Долна Митрополия, Гулянци, Белене, Две Могили, Русе и Силистра официално са потвърдили участието си за юбилейното – 10-то издание на Дунав Ултра: 10 години от началото 2023.

До края на месеца се очаква още общини да се включат като официални партньори на най-популярното многодневно колоездачно приключение в България.

Вечерта преди началото на прехода (4-5 септември, 2023), всички регистрирани участници ще получат ВИП достъп до вътрешната зона на крепостта Баба Вида, където ще се състои обща среща с колоездачите и официална част.

По време на масовото изминаване на маршрута, със съдействието на общините-партньори ще бъдат изграждани брандирани подкрепителни пунктове –  Портали, които ще отварят и затварят в предварително обявени часови зони.

Някои от общините готвят специална програма за посрещане на велопътешествениците, а на други места ще бъде вложен допълнителен ресурс, за да се предложи допълнителна леглова база за колоездачите. 

Традиционно каузата на прехода е популяризирането на над 110 населени места, откъдето преминава маршрутът Дунав Ултра.

*Продажбите на Стартови комплекти започва на 5-ти декември, 2022 година максималният брой регистрирани участници ще бъде рекордно число – 200. Комплектите  ще се предлагат до изчерпване на количествата.

Споделете:

Прочетете също

dyjd

Облаци и дъжд днес в плевенско. Температурите падат

Днес, 14 юни, в плевенско и Централна Северна България облачността ще е променлива, по-често значителна. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *