Начало | Новини | Организираха митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези

Организираха митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези

Митинг в подкрепа на отец Паоло Кортези организираха пред Президентството от Движение „Обществен натиск“. В социалната мрежа неговият съпредседател Димитрин Вичев пише: „От България си тръгва един достоен духовник. Това е лош знак, тежък шамар за страната ни. Оказва се, че след 45 години комунизъм и 27 години преход сме се изродили – загубили сме пословичните добродетели като толерантност, гостоприемство, състрадание, съпричастност с ближния и днес вече не правим разлика между „добро“ и „лошо“.

………………………………………………………………………………………………
Български лъжепатрЕоти, руски националисти, обикновени фашисти, комунисти и националсоциалисти прокуждат от България не само отец Паоло Кортези, но те с него гонят човечността и милосърдието от сърцата на българите. Тези безродници продължават да сеят семето на омразата и разделението не само в Широка Лъка, Елин Пелин и Белене, а в цялата страна. Нека този митинг бъде знак към хората от Европа и света, че в България има будно гражданско общество, което категорично се противопоставя на опитите страната ни да бъде потопена и удавена в блатото на омразата. Нека заедно се обърнем и към президента на Републиката с настояване незабавно да направи Обръщение към нацията и в него като държавен глава да подкрепи отец Кортези и да осъди проявите на нацизъм и ксенофобия като използва цялата си дадена от Конституцията власт, за да пресече противозаконните действия на кметове и общински съветници из страната“.

На митинга няма присъствие на граждани от Белене, информират наши източници. Мълчание пази и Българската православна църква. От политическите лица водачът на плевенската листа на БСП Васил Антонов се обърна с остри думи към католическия свещеник заради приютяването на сирийското семейство, като написа в и-нет: „Господин  Кортези, никой не ви задържа в „пещерното село“. Имате пълна свобода да напуснете пещерата. Дължите огромно извинение на беленчани“. Останалите 2о водачи от плевенските листи запазиха мълчание. Подкрепа за отец Кортези и присъствие на митинга има от „Да, България“ информират нашите източници. Те отбелязват, че няма голямо присъствие от столичани, няма протестиращи и от града Белене, с изключение на няколко монахини, които са отказали всякакъв коментар по случая.

Прочетете също

На 24 ноември загива Катя Попова

Катя Попова. Снимка – интернет. Родена е на 21 януари 1924 г. в Плевен в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *