Начало | Новини | Организират благотворителен базар в помощ на военноинвалид

Организират благотворителен базар в помощ на военноинвалид

Йонко Кръстев
Снимката е взета от официалната фейсбук страница на “Военноинвалид”

Дружество „Военноинвалид” подава сигнал за техен член, изпаднал в беда и имащ нужда от финансова помощ. На сигнала мигновенно се отзовава фондация “Чудесата на децата”. Нуждаещият се казва Йонко Кръстев. Ето и каква е историята на Йонко, публикувана на официалната фейсбук страница на дружество “Военноинвалид” гр. Плевен:

“По време на отбиването на редовната си наборна служба той се разболява от тежка двустранна коксартроза с тежък функционален дефицит. През последните години успява с много усилия и лишения да събере нужните средства и да си направи операции за смяна на двете тазобедрени стави, но интервенцията на дясната се оказва неуспешна и се налага да се направи повторна операция.

Йонко е женен и има момиченце, което се ражда със заболяване на гръбначния стълб, прикована е към инвалидната количка. Към момента съпругата му се грижи за двамата и желанието му е да се оправи по-скоро и да бъде в помощ на семейството си.”

След постъпването на сигнала, с неговото разрешаване мигновенно се заема фондация “Чудесата на децата”. За тази в дните 17, 18 и 19 септември от 10:00 до 20:00 часа пред Централен Мол Плевен се организира благотворителен базар.

От дружество “Военноинвалид” молят плевенчани за подкрепа в усилията им да помогнат на един достоен българин да се пребори с отчаянието и болките си.

Прочетете също

Ремонт на площадите в четири населени места извършва Община Гулянци

През месец август стартираха дейностите по проекта на Община Гулянци „Реконструкция и благоустрояване на площадни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *