Определени са участниците в Първия пленер по живопис „Плевен`2021”

HG Iliq Beshkov 2
Художествена галерия “Илия Бешков” гр.Плевен. Снимка – Интернет.

Осем художници ще участват в Първия международен пленер по живопис „Плевен`2021”, който ще се проведе от 3 до 8 септември т.г. Това са Божидар Тонев, Валентин Топалов, Валентин Узунов, Росен Кръстев, Владимира Йорданова, Зоя Минева, Хинко Хинков, Юри Буков, реши Комисията за определяне на участници в Пленера на свое заседание на 14 юни. Четирима са резервните участници – Милчо Талев, Милена Младенова, Христо Вачев, Пламена Димитрова.

Комисията за определяне на участниците в Пленера е назначена със Заповед на Кмета на Община Плевен № РД-1-708/11.06.2021 г. Неин председател е председателят на  Представителството на СБХ – Плевен, Валентин Асенов, а членове – проф. Станислав Памукчиев – член на УС на СБХ, Илиян Ангелов – художник, член на УС на СБХ – Плевен, Иван Велчев – художник, член на СБХ – Плевен, Нина Дорошенко – главен експерт в отдел „Култура и туризъм” – Община Плевен. Комисията направи подбор за участниците измежду 36 кандидати от страната. По статут Пленерът е международен, но поради въведените противоепидемични мерки, свързани с COVID-19, първото му издание ще се проведе само с български художници.

Пленерът ще бъде закрит с обща изложба на участниците, която ще отвори врати на 9 септември в 17.00 часа в залите на ХГ „Илия Бешков”.

Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *