Онлайн конкурс – рецитал „Левски ще живее вечно” организират в Кнежа

Ученици от 5 до 18 години ще се съревновават с видеозаписи

Онлайн конкурс. Снимка – пресцентър.

По случай отбелязването на 148-годишнината от обесването на Васил Левски, община Кнежа и НЧ „Борба-1896“ организират конкурс-рецитал „Левски вечно ще живее“.

Вече седем години конкурсът събира десетки млади родолюбци от Община Кнежа, които изпълняват художествени текстове и стихове, посветени на Апостола. Предвид обстановката, в която се намира страната и с оглед спазване на всички разпоредби на Министерство на здравеопазването, тази година той ще се проведе в онлайн формат.

За да се заяви участие, е необходимо да се запише видео, съдържащо индивидуално изпълнение на цяла или откъс на стихотворна творба, посветена на Васил Левски. В конкурса могат да се включат ученици от всички учебни заведения на територията на община Кнежа на възраст от 5 до 18 години. Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи. Първа възрастова група – за деца от 5 до 6 години, Втора възрастова група – за ученици от 1 до 4 клас, Трета възрастова група – за участници от 5 до 7 клас и Четвърта възрастова група – от 8 до 12 клас.

Оценяването ще се извърши от жури, чийто състав ще включва представител на Община Кнежа, НЧ “Борба-1896” и  педагози по Български език и литература и История, а излъчените от тях победители ще получат атрактивни награди. Заявки за участие се изпращат на email адрес: alexzlatarova@gmail.com или на място в стая №107 в сградата на Общинска администрация. Краен срок за записване – 12 февруари до 17:00 часа. Повече информация относно конкурса може да намерите на тел:  0878888612 – АлександраНинова

Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *