Омбудсманът Мая Манолова не е предприела нищо по случая в Буковлък.

От службата на омбудсмана Мая Манолова нищо не е предприето по случая с незаконно построените цигански къщи върху частни имоти. Това ни съобщи Мара Стефанова, собственичка на 10 дка, в които са построени над 20 цигански къщи. Както „Плевенпрес“ писа, на 9-ти февруари т.г. тя е подала молба до омбудсмана за съдействие по случая, тъй като нито една държавна институция не е предприела необходимото въпреки многобройните жалби. В същото време като собственик на тези 10 дка Мара Стефанова плаща данък сгради и такса смет.

От че канцеларията на омбудсмана са и дали информация, че по нейния случай се работи и той е предаден на плевенската прокуратура. На брифинг в общината кметът Спартански обяви, че предстои разследване срещу Общината, но поради колегиалност към него, плевенската прокуратура е изпратила случая в Ловеч.

Нищо от това не е вярно, информира ни Мара Стефанова. Тя е отишла в прокуратурата в Ловеч и е поискала информация по нейния случай. От там са и отговорили, че няма заведена преписка, нито подадени документи от омбудсмана на Републиката за проверка на случая в Буковлък. Стефанова се е свързала веднага с канцеларията на Мая Манолова, за да разбере какво става. Секретар на омбудсмана я посъветвал  да подаде жалба до ВСС, тъй като те не могат да се занимават с нейния случай.

Така целият шум около незаконно построените цигански къщи в Буковлък, се оказа един медиен балон.

 

 

Прочетете също

Василий

Днес е Банго Васил – „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“

Днес е Банго Васил - „Сурва-сурва година, догодина – пак живо и здраво“ Васильовден или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *