Окръжна прокуратура-Плевен е провела регионално съвещание с представители на МВР, ДАНС, държавната и местна власт

3 2
Снимка – Окръжна прокуратура.

На 28.11.2022 година, по инициатива на Окръжна прокуратура – Плевен се е провело работно регионално съвещание на тема – противодействие на битовата престъпност, престъпленията по транспорта и държането и разпространението на наркотични вещества. Целта ѝ е създаване на по-добра организация за взаимодействие между институциите и намиране на работещи решения за борбата с престъпността в Плевенска област.

Срещата е била открита от окръжния прокурор на Окръжна прокуратура- Плевен Владимир Николов. На нея са присъствали заместник-административните ръководители на Окръжна прокуратура – Плевен, районният прокурор на Районна прокуратура –Плевен Пламен Петков, директорът на ОД на МВР -Плевен Веселин Вътов, зам. – директорът на ОД на МВР –Плевен Николай Николов, ръководителят на териториална дирекция ДАНС–Плевен Пламена Петрова, ръководителят на сектор БОП – Плевен Живко Ламбов, областният управител на Област Плевен Иван Петков, кметът на Община –Плевен Георг Спартански, кметове на малките населени места от областта, началниците на районните полицейски управления и представители на компетентни местни структури, отговорни за обществения ред, транспорта и противообществените прояви.

Окръжният прокурор на Окръжна прокуратура гр. Плевен Владимир Николов е изтъкнал необходимостта от активното взаимодействие между правоохранителните органи и органите на държавната и местна власт за успешното противодействие на престъпността. Изразил е задоволство от отличната комуникация и тясното сътрудничество между институциите в областта. Особено внимание е обърнал на противодействието на престъпленията, свързани с наркотичните вещества.

Директорът на ОД на МВР –Плевен Веселин Вътов е изразил благодарност за предприетата инициатива от Окръжна прокуратура -Плевен и е отбелязал, че съвместната работа на полицията с прокуратурата и общините е на високо ниво.

Във връзка с престъпленията по транспорта, кметът на Община Плевен Георг Спартански е заявил, че подобряването на пътната инфраструктура на общината е въпрос на средства и технически възможности и че въпреки затрудненията на Община Плевен, се полагат усилия в тази насока.

Всички участници са отчели необходимостта от законодателни промени за по-добра ефективност в борбата с престъпността, а кметът на Община Плевен е  изтъкнал нуждата от приемане на Закон за общинската полиция.

Срещата е преминала диалогично, като присъстващите са изразили готовност за превръщането ѝ в регулярни съвещания.

4
6
Споделете:

Прочетете също

sireni

Тестват сирените в Плевен на 2 юни

Тестват сирените в Плевен на 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *