Окончателен резултат: Избори с бюлетини и каузи не се печелят

избори бизнес
Снимка – интернет.

Това е окончателният резултат от проведените в неделя, 27-ми октомври, избори за кмет и общински съветници в Плевен. И не само в Плевен. Тези избори бяха спечелени от корпоративен вот, купени гласове, отказ от гласуване, бизнес интереси.

Тези избори показаха пълната немощ на по-голямата част от членовете на секционните избирателни комисии. Отишли там без познания и опит в нормативната изборна уредба. Със задачата обаче “да налеят гласове” за този, който ги е назначил там.

На тези избори броят на невалидните бюлетини е чудовищно голям. Това става или от неграмотност на избирателя, или чрез манипулации. А неграмотни избиратели в плевенско – колкото искаш. Но добре платени.

На тези избори МВР и прокуратура чинно следяха спазването на реда и законите за провеждане на избори. И също чинно подминаха с мълчание разкешването на огромни суми за купуване на гласове в плевенско. Разкешване, за което писаха медии, оплакваха се кандидат кметове, молеха Борисов да се намеси. И той се намеси, с каквото трябва – резултата е видим.

На тези избори така и не се появи листа – знаме, за избор на общински съветници. Във всяка се намираше по един – двама морални и умни хора. И във всяка те бяха в обкръжението на далавераджии и стари муцуни.

На тези избори тъмните сили удържаха победа. Хубавото е, че все още има хора между нас, които знаят, че най-тъмно е преди разсъмване !

Споделете:

Прочетете също

DARVETA

Дърветата в Плевен – опазени или окастрени?

Окастрени дървета по бул.”Христо Ботев”, Плевен. Снимка – Плевен прес. Дърветата в градините, парковете и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *