Оказват ли медиите психологически натиск за Ковид 19 ?

Снимка – интернет.

Денонощно от всички медии ни облъчват и ни оказват жесток психологически натиск. От момента, в който си отворим очите и включим телевизор, докато шофираме и слушаме радио примерно, до момента, в който лягаме да спим.

Не може сутрин да започваме деня с брой починали, чували за трупове, разкази за умрели пред болниците, график за ваксиниране. Нечовешко е.

Доказано е, че физическото  ни състояние е пряко свързано с психическото. Да. Вирус има. Да. Опасен е. Десетки познати и приятели вече го преболедуваха. Но имам познати, които много по-трудно пребориха вирусна пневмония, от такива, които изкараха ковид за 5 дена на крак.

Стига вече. Извратено е. Не може в тази държава да не се случва нищо хубаво, а ни облъчват само с брой трупове и Breaking News от джипката. Ще отваряме училищата, няма да отваряме, ще разпускаме мерките, няма да разпускаме, „разпоредил съм се“, чичовите коне, ааа макарена. #Всичкишаумрем.

Повечето от инсулт, рак и неоткрити навреме болести, отколкото от псевдо китайчето. Дишаме най-мръсния въздух в Европа, караме по най-опасните пътища, живеем с най-ниски доходи, купуваме най-скъпите лекарства и храна в Европа. Саламите ни със сигурност могат да ходят сами,  маслото ни е вариация на Фукушима, а хляба ни от Е-та е наръчник по химия. Нооо сутрин ставаш, пускаш телевизора и се почва „зараза, ваксини, трупове“.

Ай сиктир вече, бе. И не, не ми казвайте“ не гледай телевизия“, защото имам право на това. Плащам си и искам да гледам. И аз, и вие имаме права. Освен задължения. Не и единствено задължения. Като задължението да ме ваксинират с нещо си, което дори не е тествано.

Дарина Гочева/Фейсбук

–––––––––––––––––––––––––-

„Плевен прес”: На въпроса в заглавието нека отговорят читателите. Ще кажем само, че по наши наблюдения 9 пъти през деня новините на bTV, Нова, БНТ, започват със заразени, починали, ваксини. Плюс репортажи по темата.

Е, много е. Прекалено е. Против това сме. Медиината отговорност е голяма във времена на изпитания. Ако 9 пъти на ден те облъчват с информация, чието внушение е „страшно е, ще умреш”, няма начин да не се депресираш.

Защо няма 9 пъти на ден информация как да се справиш със страха от вируса ? Да припомним ли известния експеримент на Авицена с двете агнета ? Гледани еднакво, обгрижвани еднакво, хранени еднакво, само че пред едното стоял в клетка вълк. Другото не виждало вълка, имало преграда.  След месец това, което всеки ден яло, пило, но и гледало вълка – залиняло. Отслабнало много и вълната му се проскубала.

Излиза, че медиите са като този вълк. Отказваме тази роля. Дали се справяме – оценката е на нашите читатели. Но се стараем !

Споделете:

Прочетете също

Министър Гроздан Караджов за протеста на превозвачите: До компромис няма да се стигне при всички случаи

ЗАВЪРШВАНЕТО НА МАГИСТРАЛА „ХЕМУС” ЩЕ БЪДЕ ПРЕЗ 2027 ГОДИНА. Гроздан Караджов, министър на регионалното развитие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.