ОИК-Плевен реши: Александър Николов няма да е общински съветник

НИКОЛОВ

Бившият кандидат за кмет на Община Плевен, издигнат от МК “Алтернативата на гражданите” на местните избори тази есен, Александър Николов няма да е общински съветник. Това реши ОИК – Плевен.

В решението на Общинската избирателна комисия, качено на официалния ѝ сайт на 7 декември, се посочва, че е постъпило е искане от Борислав Георгиев – общински съветник от „Алтернативата на гражданите“, с което той заявява, че избраният за общински съветник Александър Николов, трета поредна сесия не се явява да положи клетва и моли ОИК – Плевен да му предостави писмена информация относно документ, с който Николов уведомява ОИК – Плевен, че няма да присъства на сесията на Общински съвет – Плевен от 30 ноември. Георгиев посочва, че неявяванията на  Николов уронват престижа на общинския съвет и пречат на работата на групата общински съветници от „ Алтернативата на гражданите“.

ОИК – Плевен незабавно е изискала необходимата информация от председателя на Общинския съвет. В изпратения отговор се потвърждава, че Александър Николов не се е явил на заседанието на Общински съвет – Плевен от 30 ноември, поради което не е положил клетва като общински съветник и не е подписал клетвения лист.

Общинска избирателна комисия в Плевен обявява за избран общински съветник Светослав Доков от МК „Алтернативата на гражданите“, получил 206 валидни преференции и обезсилва издаденото удостоверение на Александър Николов.

Решението подлежи на обжалване пред Административен съд – Плевен в 7-дневен срок от неговото обявяване.

Споделете:

Прочетете също

книга 9

Георги Константинов: Благодаря на моя роден Плевен!

„Трябва да изрека към своя роден град Плевен огромно „Благодаря“. Благодаря, че мнозина от вас …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *