ОИК – Плевен: Изборният процес протича нормално

оик 2
Снимка – Плевен прес.

Ярослав Димитров, председател на ОИК – Плевен, каза за „Плевен прес“ следното:

„Изборният процес протича нормално и спокойно. Без сериозни нарушения и сигнали, които да водят до възпрепятстване работата на секционните избирателни комисии. Най-важното за отбелязване е, че нямаме проблеми с машините до момента, за разлика от други области и общини.

Имаме избирателна активност към 11:00 ч. в размер на 7.24 %, или 7 884 избиратели от общ брой имащи право да гласуват – 108 863  избиратели. Не мисля, че този процента е нисък, имайки предвид часа. 11 ч. е четири часа след началото на изборния ден, а той продължава до 20 часа. Времето е приятно, слънчево, така че, предполагам избирателната активност ще се увеличи в един нормален, приличен процент, който да доведе до легитимен резултат.

Имаме съответните решения по сигналите и жалбите, решенията са качени съответно на сайта на ОИК – Плевен.  Становището на ОК – Плевен по тях е изразено в писмен вид.

Във всяка секционна избирателна комисия има полицейско присъствие, което осигурява обществения ред и възможността за гласуване. До нас не са достигнали информации за сигнали на тел. 112. В кметствата от общината изборният процес върви нормално“.

Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *