Общински съвет в Плевен – между да му е*а майката и продавач на семки

Заседание Общински съвет. Снимка – пресцентър.

Както писаха плевенските медии, на 17-ти октомври т.г. приключи мандата на общинските съветници от Плевен. Дневният ред от само 17 точки бързо бе изчерпан. Приеха се и 17 решения. Полезни или не – бъдещето ще покаже. Председателят на ОбС спази добрия тон и накрая благодари на колегите си за „добре свършената работа”.

Оказа се, че „добре свършена работа” са и разменените реплики между част от общинските съветници по повод искането на 20 хил. лв. от общинския бюджет от Сдружение „Героите на Дойран”. Аргументите за отпускането на тези средства според един от общинските съветници беше „Значи за Хитрино може да правите дарения, за клубове и спорт гласувате пари, а за паметника искате КСС /количествено стойностна сметка/ и не знам си кво да му е*а майката”.

Когато друг общински съветник заяви, че няма да гласува за тази сума, тъй като тя не е подкрепена със законови аргументи, негов колега му каза, че „не ставаш за общински съветник. Ти можеш да продаваш само семки, за това ставаш”.

Гвоздеят заби патриотично настроен общински съветник с камера, който си самозаснима репликата за някакъв си симпозиум с камъни, дето дошли 5 човека да ги правят и им дали 80 хиляди лева, пък за паметник на ген. Вазов нямало пари. Според този общински съветник и кандидат за кмет, пари има и да се вземат от фонд „Резервен“ на общината. Нищо, че този съветник би трябвало да знае колко пари има в този фонд и те са около 6 000 по наша информация.

За този общински съветник, както и за колегата му с изцепката за улица на името на Г. Спартански – важно е „не да знаеш, а да лаеш“/Р. Ралин/. С извинение към животните разбира се.

Общински съветник, на който му омръзнаха реплики и дуплики за въпросния паметник, предложи всички общински съветници да дадат по 500 лв. от последната си заплата и въпросът да бъде приключен. Да, ама веднага се чу контрааргумент: „Не всеки от нас може да даде 500 лв. Някои колеги не могат да си го позволят”.

Така се разбра, че в този Общински съвет има хора заради едните пари. Както и такива, за които други аргументи няма освен ругатни и обидни квалификации. Затова писахме, че ако кметът е лицето на един град, то общинските съветници са неговият разум. Писахме, че

Ако и сега гражданите изпратят в бъдещия Общински съвет послушни мълчаливци и предани партиици – да се сърдят на себе си. И да знаят, че подобна безотговорност ще прогони и малкото способни млади хора останали в Плевен. Сега е момента да се избират държавници, а не политици. Както е известно разликата  между тях е, че политика се ориентира към следващите избори, а държавника – към следващото поколение.

Дано на 27-ми октомври плевенчани гласуват с разум, а не с партийната книжка или портмонето си ако искат да имат експертен, работещ и честен Общински съвет.

Споделете:

Прочетете също

Няма да отида да гласувам за господата от лимузините, мезонетите и билбордовете. Те и без моя глас са добре…

Снимка – интернет. Покъртителен текст на журналистката Маргарита Симеонова, за който има сърце и разум. …

Един коментар

  1. Всички които се бият в гърдите че комуникират с правителството крадат и осигуряват добра комисионна на премиера. Борбата на площада не е кой да възроди Плевен, а кой да вземе парите му за правителството и после да залъже очите на гражданите с мижави подаяния. Горд съм че Кмета на Плевен и гражданите на Плевен не се дават! Един мандат ни беше достатъчен, видяхме „приоритетите“ на правителството.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.