Общинският щаб в Белене с важна информация за жителите на града

received 228924478289356

До 10.00 часа на 17.03.2020 г. няма граждани на община Белене с установени положителни проби на COVID – 19.
Взетата

проба на гражданин от град Белене е отрицателна.

Важна информация от оперативен общински щаб за противодействие срещу COVID – 19:

Уважаеми съграждани,
Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID – 19 на територията на страната, Община Белене своевременно ще информира гражданите на общината за промяна в ситуацията, противоепидемичните мерки и препоръки на територията на общината.
От 09.03.2020 година до 16.03.2020 г. са проведени три заседания на общинския съвет по сигурност.Следи се ситуацията в цялата страна и се изпълняват всички спуснати указания.

Всички хранителни магазини са запознати със Заповедта на Министъра на здравеопазването и указанията, спуснати от областния управител на област Плевен.

До 10.00 часа на 17.03.2020 г. няма граждани на община Белене с установени положителни проби на COVID – 19.
Взетата проба на гражданин от гр. Белене е отрицателна.

Призоваваме всички граждани да спазват стриктно и дисциплинирано препоръките на Националния оперативен щаб за социална дистанция, да пътуват колкото може по-малко. Управителите на магазини, аптеки, фирми за доставка и банкови клонове е препоръчително да снабдят персонала си със защитни маски, както и да вземат своевременно мерки за дезинфекция на сградите.

От Общината съветваме работодателите да пуснат служителите си да работят от вкъщи, ако има такава възможност. Призоваваме родителите да не водят децата си на детските площадки. Предприети са мерки за дезинфекция на сградите общинска собственост и сгради, в които се предоставят социални услуги. Снабдени са всички служители със маски. Община Белене е поръчала допълнително изработване на защитни маски от шивашка фирма в гр. Белене. Количествата ще се раздават на институциите в гр. Белене и при наличие на остатък ще бъдат разпределяни сред възрастните хора от града и селата. При получаване на сигнал на горещия телефон 0658/ 31061, Домашен социален патронаж ще подпомагат самотни възрастни хора и хора с увреждания за снабдяване с храни и лекарства. На ръководителите на лечебните заведения е оказано периодично да извършват дезинфекции на коридорите и кабинетите във всички общински лечебни заведения. РУ – Белене при ОДМВР-Плевен проверяват търговските обекти на територията на общината за спазване на препоръките на Националния оперативен щаб за социална дистанция по Заповедта на Кирил Ананиев – министър на здравеопазването.

Създадена е организация между Община Белене, РУ-Белене при ОДМВР-Плевен и кметските намесници на населените места своевременно да се подава информация за завърнали се граждани от чужбина на територията на общината.

УМОЛЯВАМЕ ГРАЖДАНИТЕ НА ОБЩИНА БЕЛЕНЕ, ВРЪЩАЩИ СЕ ОТ РИСКОВИ МЕСТА, ДА СПАЗВАТ СТРИКТНО И ОТГОВОРНО 14 – ДНЕВНИЯ КАРАНТИНЕН ПЕРИОД, ЗА ДА СЕ ОГРАНИЧИ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО НА КОРОНАВИРУСА.

Споделете:

Прочетете също

1 19

Община Плевен поднови меморандума за сътрудничество с Българската академия на науките

С полагане на подписи от кмета на Община Плевен д-р Валентин Христов и от председателя …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *