Начало | Новини | Общинският съвет гласува дофинансиране на паралелки за четири училища в общината

Общинският съвет гласува дофинансиране на паралелки за четири училища в общината

Снимка – пресцентър ОбС

Общински съвет – Плевен прие решение за дофинансиране на самостоятелни и слети паралелки с пълняемост под задължителния минимум за учебната 2017/2018 година. Решението засяга четири учебни заведения в общината – ОУ „Антон Страшимиров” – с. Бохот, ОУ “Отец Паисий” – с. Опанец, ОУ “Христо Ботев” – с. Пелишат и ОУ “Васил Левски” – с. Беглеж.

В ОУ „Антон Страшимиров” – с. Бохот е формирана слята паралелка от трети и четвърти клас с 15 ученика, като недостигът до минималния брой деца в нея е 1 ученик. Паралелка пети клас е с 15 ученици и недостиг 3-ма ученици. В училището се обучават общо 69 деца. Нужните допълнителни финансови средства за училището са в размер на 1452 лева.

В ОУ”Отец Паисий” – с. Опанец са формирани пет слети и самостоятелни маломерни паралелки. За паралелка първи и втори клас има недостиг до минималния брой от 4 ученици, в паралелка трети клас – отново 4 ученици, в паралелка четвърти клас – 3 ученици, в паралелка пети и шести клас – недостигът до минималния брой е от 2 ученици, паралелка седми клас – недостиг от 3 деца. В училището се обучават общо 68 ученици. ОУ”Отец Паисий” – с. Опанец се нуждае от дофинансиране в размер на 5808 лева.

В ОУ”Христо Ботев” – с. Пелишат има три слети и самостоятелни маломерни паралелки. Там недостигът е от 11 деца. В училището се обучават общо 58 ученици, нужното дофинансирането е в размер на 3993 лева.

В ОУ „Христо Ботев” – с. Беглеж формираните слети и самостоятелни маломерни паралелки са 4 на брой. В училището се обучават общо 34 деца. Дофинансирането за обезпечаване на учебния процес в това учебно заведение е в размер на 37 026 лева.

Общият размер на финансовите средства, нужни за обезпечаване на учебния процес на сформираните маломерни и слети паралелки и тяхното дофинансиране в упоменатите учебни заведения за учебната 2017/2018 г., е 48 279 лева. Средствата ще бъдат предвидени в бюджета на Община Плевен за 2018 година.

 

 

Прочетете също

Спират се посещенията в Регионален исторически музей – Плевен до 21-ви декември

РИМ – Плевен. Снимка – интернет Във връзка със заповедите на здравния министър и кмета …

2 коментара

  1. Финансират се умрели училища и хранилки за лапачи! Давайте пари на работещите училища, т.е. на тези, които имат ученици, хубава база и честни учители!

  2. Десислава Маринова

    Нима трябва да съществуват тези училища? И какво е нивото на образование, което дават?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *