Общинският съвет в Кнежа прие мерки свързани с новия график на уличното осветление

Катя Герговска, председател на ОбС Кнежа. Снимка – Плевен прес.

На свое заседание провело се днес, 28-ми януари, Общинският съвет в град Кнежа прие мерки във връзка с новия график на уличното осветление. На провелото се заседание общинските съветници взеха следните решения:

1. Да се завиши контрола от страна на Районно полицейско управление – Кнежа,  по отношение на спрените и домуващи автомобили по тротоарите на ул. „Димитър Бутански”, както и към спрените и паркирани автомобили по пешеходната зона на улица „Марин Боев” в централна градска част.

2. Предвид въведения на територията на община Кнежа график на уличното осветление, съгласно който, уличното осветление се включва в 18:30 ч. и се изключва в 00:00 ч. и следващо включване в интервала 05:00 до 07:00 часа, да се предприемат необходимите мерки от ръководството на РУ – Кнежа, за провеждане на обход на цялата територия на общината, конкретно в тъмната част на денонощието, с цел осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите и опазване на обществения ред.

3. Да се създаде организация от служителите на РУ –  Кнежа, която да бъде специализирана в дейността по превенция на битовата престъпност, в частност кражбите на електроенергия, осъществявани чрез неправомерно свързване с електропреносната мрежа, както и незаконната сеч в районите с по-голям риск, осъществяване чрез използването на МПС и превозни средства с животинска тяга на територията на община Кнежа.

4. При така създадената организация, началникът на РУ – Кнежа ежемесечно да изготвя отчет за горепосочените дейности, с цел запознаване и информиране на общинските съветници.

Отчетите да се предоставят на председателя на ОбС – Кнежа.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.