Общинският социален патронаж в Плевен започва доставка на храна за своите 400 потребители в четвъртък

436121307 7059629904140952 7731162603521640506 n jpg

Даниела Николаева – управител на Общинския домашен социален патронаж в Плевен. Снимка: “Плевен

прес”

Общинският домашен социален патронаж в Плевен започва доставка на храна за своите 400 потребители в четвъртък. Това заяви управителят Даниела Николаева днес, 13 май, на редовното оперативно заседание на ръководството на общината.

Тя разказа, че след бурята с градушка, която се изсипа над Плевен на 8 май, помещенията на социалния патронаж са били изцяло наводнени:

„Когато отключихме кухнята водата беше до второто стъпало. Токът беше спярн. Касата на вратата, къдтео е складът беше изместена. Всичко беше наводнено.

Пожарната не можа да ни помогне, защото техните помпи изискват по-голям дебит вода. Затова купихме помпа и отводнихме помещенията. Калта и всичко, което пороят беше довлякъл, беше изчистено с помощта на доброволци. Непрекъсното държахме връзка с кмета. Днес електротехници ще проверяват дали уредите са изправни.

След като дезинфекцираме, ще можем да започнем и да готвим. В четвъртък започва доставката на консерви. Ще доставяме храна и в петък.

Потребителите са 400. Повечето от тях имат лични или социални асистенти. Има услуги, които поемат пазаруването и плащането на сметки. Никой няма да остане гладен“.

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов информира, че Междуведомствената комисия по бедствия и аварии е привършила с огледа в общината. Изчакват се само резултатите от огледа в с. Бохот, за да стане ясно на каква сума възлизат щетите.

„Плевен ще бъде почистен“, увери д-р Христов.

Споделете:

Прочетете също

545359eca6591ac5f37fce801a876dfb 1

Кметът на Червен бряг: 24 май обединява всички нас около езика и писмеността ни като народ

Уважаеми жители на община Червен бряг, Уважаеми педагози, ученици и дейци на културата, Честит 24 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *