Начало | Новини | Общинските фирми представят програмите си за развитие пред комисии в Общинския съвет

Общинските фирми представят програмите си за развитие пред комисии в Общинския съвет

Общинското предприятие “Тибор” стопанисва пазара

Информация за актуално състояние, финансовите резултати към края на 2018 г. и програмите си развитие за новата 2019-та представят този месец пред комисии в Общински съвет – Плевен, търговските дружества с общинско участие. В деловодството на местния парламент такива са внесли: „Дентален център І – Плевен” ЕООД, „Тибор” ЕАД, “Тролейбусен транспорт” ЕООД, “Паркстрой” ЕООД, “ДКЦ ІІI – Плевен” ЕООД, “ДКЦ ІІ – Плевен” ЕООД и „Инжстрой” ЕООД.

Съгласно резолюция на председателя на ОбС – Плевен, Мартин Митев, всички финансови справки и програмите за развитие на фирмите ще се обсъждат в ПК по “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев и ПК по „Бюджет и финансова политика” с председател Пепо Петков“. Реда за обсъждането и сроковете за това е разписан в общинската Наредба №8 за условията и реда за упражняване правата на собственик от Община Плевен върху общинската част от капитала на търговските дружества. В наредбата е посочено, че програмите за развитие на дружествата за същата година се утвърждават ежегодно от Общинския съвет в срок до 31 март на всяка календарна година, като проектите за тях се представят до 31 януари на съответната година. През февруари комисии към Общинския съвет разглеждат за сведение предварителните отчети на търговските дружества с общинско участие, а окончателните такива за годината се внасят до края на март, след което се гледат и на заседание на Общинския съвет.

Представените от общинските фирми справки и програми за развитие са публикувани на интернет страницата на Общински съвет – Плевен /https://obs.pleven.bg/bg//, категория „Заседания“/ „Заседания на постоянни комисии“/ „Материали за заседания на постоянни комисии за февруари 2019 г.“ https://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-za-mesets-fevruari-2019-g

Предстои насрочване на дати за заседанията на комисиите.

Прочетете също

Служители на Община Плевен се включват в инициативата “На работа без автомобил”

По повод Седмицата на мобилността Община Плевен продължава да популяризира екологичните начини за придвижване в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *