Последни новини
Начало | Новини | Общинските фирми – на три месеца отчет за харченето на дивидента

Общинските фирми – на три месеца отчет за харченето на дивидента

На всеки три месеца управителите на общинските фирми трябва да представят отчет за изразходваните средства от дивидента. Това решиха общинските съветници на мартенското си заседание. Те освободиха фирмите от задължението да плащат процент на общината от дивидента си, но за сметка на това ще ги следят зорко за какво харчат парите. Разрешени са им разходи за закупуване на дълготрайни материални активи, необходими за осъществяване  на основната им икономическа дейност, както и за строително-ремонтни работи.

Управителните органи на фирмите не се освобождават от отговорност за периода 2016-та година, решиха още съветниците. Ако бъдат установени нарушения при бъдещи проверки, ще се носи съответната отговорност. Всички отчети на общинските фирми бяха приети, въпреки че се чуха гласове за отделна сесия, на която да се дискутира работата им.

Управителните органи на три от фирмите – „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, „Инжстрой“ ЕООД и „Тибор“ ЕАД, трябва да проведат конкурс  за избор на експерт – счетоводител за заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на търговските дружества. Протокол от проведения конкурс и предложението за експерт-счетоводител трябва да бъде внесено в Общинския съвет – Плевен в срок до 30 юни тази година, решиха още  съветниците.

Прочетете също

На 4-ти декември православни и католици почитат Света Варвара – покровителка на децата от болести

Св. Варвара, икона. Снимка – интернет. Света Варвара е християнска великомъченица, родена в края на 3 век и починала през 305 или 306 г. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *