Последни новини
Начало | Икономика | Общините Левски и Турну Мъгуреле обсъдиха мерки за безопасност на движението по пътищата

Общините Левски и Турну Мъгуреле обсъдиха мерки за безопасност на движението по пътищата

В изпълнение на съвместен транснационален проект на Община Турну Мъгуреле и Община Левски на 07.08.2020 в румънския град се проведоха конференция и семинар. Темата бе „Подобряване на мерките за безопасност на движението в трансграничния район Турну Мъгуреле – Левски“.

Проектът „L-TEN – Свързването на европейската транспортна мрежа чрез по-добра връзка между третостепенни възли Турну Мъгуреле и Левски за устойчиво развитие на района” е съфинансиран по Програма за трансгранично сътрудничество Interreg V-A Румъния – България 2014-2020г.,

На информационните събития присъстваха Кмета на Община Левски, Кмета на Община Турну Мъгуреле, екипите за управление на проекта, представители на организации и заинтересовани страни.

Водещия партньор по проекта и домакин на събитият– румънската Община Турну Мъгуреле, представи пред аудиторията положителните и отрицателни ефекти и резултатите от извършеното проучване за оценка на трансграничните мерки за безопасност на пътната инфраструктура Турну Мъгуреле – Левски.

Проектът цели въвеждането на интегрирана система за осведоменост относно мерките за безопасност на движението по пътищата. За изпълнението му е необходимо създаването на рамка за сътрудничество между местните обществени власти и местната полиция на град Турну Мъгуреле и на Община Левски за подобряване на безопасността на движението по пътищата в трансграничния район.

Освен споразумението за сътрудничество беше представен и обсъден план за действие за подобряване на мерките за безопасност на движението в трансграничния район Турну Мъгуреле – Левски. Бяха дискутирани и възможните действия, които да бъдат предприети в бъдеще за подобряване на мерките за безопасност на движението.

Снимки и информация – Пресцентър на община Левски

Прочетете също

Информационен бюлетин на МВР-Плевен за 23-ти септември

Снимка – интернет ДОСЪДЕБНИ  ПРОИЗВОДСТВАНа 20 септември 2020 година около 11:45 часа в Плевен служители …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *