Община Пордим и Народно читалище „Иван Радоев 1907“ организират Фестивал на градската песен

пордим
Община Пордим. Снимка – Интернет

На 19 юни читалището в гр.Пордим ще предостави сцена за изява на любителски колективи за стари градски песни.

Организаторите очакват изпълнители от цялата страна. Това е второто издание на Фестивала. Той е стартирал през 2019 година по инициатива на кмета на община Пордим Детелин Василев. Поради пандемичната обстановка през 2020г. фестивал не е имало.  С разбиране за смисъла на подобен род инициативи общинската управа  продължава тази година с организирането на второ издание на Фестивала.

изтеглен файл
НЧ “Иван Радоев 1907” гр.Пордим. Снимка – Интернет

За повече подробности потърсихме Веска Николова – секретар на НЧ „Иван Радоев 1907“ гр.Пордим. За читателите на „Плевен прес“ тя сподели:

„ Фестивалът на градската песен е възможност читалищата от община Пордим да  обогатят дейността си с формации за стари градски песни. Провокирани сме от активността и загрижеността на кмета на общината Детелин Василев и неговия екип. В това издание на Фестивала ще се включат със свои състави всички 8 читалища от община Пордим. Той ще се проведе в рамките на един ден, от сутринта до вечерта на сцената на нашето читалище ще се изявяват колективи, надяваме се, от цялата страна. В първото издание на Фестивала взеха участие 12 групи от общината, от гр.Плевен и от гр.Летница. Общинската управа беше подсигурила и специален гост – Шкумбата. Беше празник за целия град. Надявам се тази година да е още по- интересно. Ще има грамоти за всички участници, дипломи и плакети за 1-во, 2-ро и 3-то място. Вече има заявки за индивидуални и групови участия, читалищата от община Пордим също дават своите заявки. НЧ „Иван Радоев 1907 “ освен групата за стари градски песни, в която участват 12 жени, подържа и група за обработен фолклор и група за народни танци. Стремим се да отговорим на желанията и нуждите на нашите членове, както и да подсигурим приятни преживявания за гражданите на Пордим. Надявам се интерес към Фестивала да проявят не само групи и индивидуални участници но и зрители от общината и от цялата плевенска област.“

poster festival pordim
Споделете:

Прочетете също

1 5

Състезания по гребане с туристически каяк, спускане с велосипеди и футбол тази събота в Плевен

Поредица от спортни прояви ще бъдат част от съботния ден в Плевен, съобщават от общинската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *