Община Плевен ще получи средства за изграждането на техническата инфраструктура

Снимка – Министерски съвет – Република България

Министерският съвет одобри сключването на договори с Общини Пловдив, Девня и Община Плевен.  С договорите ще се уредят въпросите по разходването на предоставени през 2020 г. и 2021 г. средства от бюджета на Министерството на икономиката. Средствата  за изграждането на елементи от техническата инфраструктура, публична общинска собственост, в подкрепа и на сертифицирани по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/ инвестиционни проекти.

С решението се постига уреждане на финансовите отношения между държавата и Общините във връзка с изграждането на елементи на техническата инфраструктура при условията и по реда на ЗНИ, за които държавата е взела решения за подкрепа и е сключила договори с инвеститорите, осъществяващи проектите.

Изгражданите инфраструктури насърчават икономическото развитие на Общините и са в подкрепа също на сертифицираните инвестиционни проекти за над 150 млн. лв. ,,Разширяване и модернизация на производствения процес на завод „Рубин“, гр. Плевен, по който са отчетени инвестиции в размер на 40, 28 млн. лв.

Споделете:

Прочетете също

В Червен бряг наградиха 17 спортисти и един треньор за високи спортни резултати

Д-р Цветан Костадинов, кмет на Община Червен бряг и Патрицие Найманова, носител на два златни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.