Община Плевен ще кандидатства за финансиране на проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей

dvor RIM

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване парка на Регионалния исторически музей. Дейностите по проекта включват изграждането на следните обекти: 

  • Амфитеатър и пристрояване на гримьорни – Създаване на летен театър с 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания, състоящ се от сцена, койлон /полукръгът за сядане на публиката/ и ложа. Към съществуваща сграда се предвижда пристрояване на две едноетажни сгради за гримьорни без подземно застрояване;
  • Зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда за обществено обслужване без подземно застрояване;
  • Обособяване на пространство за разполагане на елементи с екпозиционно-образователен характер: Макет на Храма на Фортуна в мащаб 1:10; Възстановка на част от антична улица в мащаб 1:1; Възстановка на Хипокауст отново в реален размер; 
  • Благоустройствени мероприятия на зелените площи.

Общинският съвет на Плевен даде съгласие на септемврийското си заседание Община Плевен да извърши строителни дейности в Регионалния исторически музей и възложи на Главния архитект да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията.

С изготвения инвестиционен проект Община Плевен ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите 2021-2027 год.”.

Споделете:

Прочетете също

Подвигът на редник Егор Жданов от 1 ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк

10 декември – Ден на освобождението на Плевен от турско робство

Подвигът на редник Егор Жданов от 1-ва стрелкова рота на 12 Астрахански гренадерски полк, който пленява …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *