Община Плевен ще кандидатства за финансиране на проект за обновяване на парка на Регионалния исторически музей

dvor RIM

Община Плевен разработи инвестиционен проект за обновяване парка на Регионалния исторически музей. Дейностите по проекта включват изграждането на следните обекти: 

  • Амфитеатър и пристрояване на гримьорни – Създаване на летен театър с 387 седящи места и 8 места за хора с двигателни увреждания, състоящ се от сцена, койлон /полукръгът за сядане на публиката/ и ложа. Към съществуваща сграда се предвижда пристрояване на две едноетажни сгради за гримьорни без подземно застрояване;
  • Зала за експозиции, представляваща нова едноетажна сграда за обществено обслужване без подземно застрояване;
  • Обособяване на пространство за разполагане на елементи с екпозиционно-образователен характер: Макет на Храма на Фортуна в мащаб 1:10; Възстановка на част от антична улица в мащаб 1:1; Възстановка на Хипокауст отново в реален размер; 
  • Благоустройствени мероприятия на зелените площи.

Общинският съвет на Плевен даде съгласие на септемврийското си заседание Община Плевен да извърши строителни дейности в Регионалния исторически музей и възложи на Главния архитект да извърши всички необходими правни и фактически действия съгласно разпоредбите на Закона за устройство на територията.

С изготвения инвестиционен проект Община Плевен ще кандидатства за финансиране по Програма „Развитие на регионите 2021-2027 год.”.

Споделете:

Прочетете също

450904168 1001894185270441 6751637468246628993 n

Отлично представяне на НЧ „Осъм – 1894″ с. Градище  на фолклорния фестивал в Славяново

На 6 юли самодейците при НЧ „Осъм – 1894″ село Градище  участваха  във Фолклорния  фестивал …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *