Община Плевен: Поетапно се намалява височината на 89 широколистни дървета в Градската градина

DDDDD
Снимка – Цветанка Христова.

По повод изпратен до нас сигнал за окастрени дървета в Градската градина и снимки на същите, се обърнахме с въпрос към община Плевен защо се кастрят тези дървета?

Веднага получихме отговор, от който е видно, че на 29-ти февруари т.г. е изпратено писмо до управителя на „Паркстрой“ ЕООД, с което се дава разрешение за следното:

  • Отрязване на 7 бр. изсъхнали опасни дървета в Градската градина,
  •  Поетапно намаляване височината през 2 дървета на 89 бр. широколистни дървета,
    намиращи се в Градска градина гр.Плевен. При започване намаляването височината на  дърветата, да се отстранят всички счупени и изсъхнали клони на дърветата, които ще се
    обработват на по-късен етап.
DARVO 2

В писмото е отбелязано още, че „ етапността на изпълнение да се съгласува с представител на отдел „Екология“.

Видът и начинът на кастрене на дърветата в Плевен винаги е предизвиквал критики от страна на гражданите. На редовния брифинг в понеделник при кмета д-р Христов, ще потърсим експертен отговор на този въпрос от отдел „Екология“ в общината.

DANER 2

DARVO 4

Снимки – Цветанка Христова.

Споделете:

Прочетете също

441457767 7095821473855128 6866520973874913945 n

Ивелин Първанов, водач на листата на “Възраждане” в Плевен: АЕЦ „Белене“ е национално богатство, което може да работи 1 век

От ляво надясно: Ивелин Първанов – водач на листата на “Възраждане” в 15 МИР Плевен …

2 Последни коментари

  1. Мария Димитрова

    Това тъй наречено “кастрене “е из целия град! В Детски градини (знам със сигурност две), една в жк”Сторгозия ” и жк “Дружба “.За лятото тези деца няма да имат грам сянка, да не говорим колко е ужасна и стресираща гледка. Масово пред блоковете в същите квартали, дърветата не се кастрят и оформят,а им се режат целите корони! Всички дървета който са успели да се съхранят, всъщност вече не приличат на дървета, а са с толкова много разклонения, че приличат на храсти. Има хора, компетентни и им се вика Арбордисти, питайте тях, не Паркстрой, защото те от години нищо не правят, само усвояват едни пари! Едно е да намалиш височината на дадено дърво, както обясняват, друго е да му махнат цялата корона и да го оставят, като осакатено , болно ,голо и гротескно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *