Община Плевен осигури маски и дезинфектанти за кметствата и детските, учебните и социални заведения

bd58b5c3c3418b92b1ffb7d4ca1c087d istock 1205504339

Заявените от Община Плевен количества дезинфектанти от лицензиран производител /за ръце, малки и големи повърхности/, както  и предпазни средства – маски, вече са доставени и започна тяхното разпределяне по график. Днес, 08 април, материалите получават представители на кметствата на територията на общината. Количества ще бъдат раздадени на всички второстепенни разпоредители с бюджет в сферата на здравеопазването и социалните дейности на 09 април.

Хигиенни средства и маски са доставени на общинските предприятия „Жилфонд”, Център за градска мобилност, Общински медиен център, „Акварел”, „Управление на общински земи и гори”, както и на служителите от дирекциите „Обществен ред и сигурност”, както и за фронт-офисите – „Местни данъци и такси”, „Гражданска регистрация и обредни дейности”, Центъра за административно обслужване на гражданите. За последните три звена, както и за Заседателна зала на Община Плевен са закупени и бактерицидни лампи за стерилизация на въздуха чрез ултравиолетови лъчи.

Материали са осигурени и за всички общински училища и детски заведения. Те ще бъдат раздадени няколко дни преди оповестената дата за възстановяване на занятията.

Споделете:

Прочетете също

8 3

Малките актьори от плевенския театър посвещават три премиери на най-българския празник – 24 май

На 20, 21, 22 май, в три поредни вечери, можете да гледате „Криворазбраната цивилизация“, в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *