Община Плевен и побратименият Ростов на Дон бяха отличени за дългогодишното партньорство помежду им

pobrat sreshta
Виртуална среща на побратимените градове. Снимка – Пресцентър

Почетна грамота за съществен принос в развитието на дългогодишното сътрудничество и партньорство, поддържане на културните и икономическите отношения между градовете и процъфтяване на движението за побратимяване между местните власти получиха Община Плевен и побратименият на града ни Ростов на Дон от Руската федерация. Това стана по време на проведената на 15 юни 2021 г. XI-а среща на побратимените градове от България и Русия, която протече във виртуален формат заради пандемията от коронавирус. Събитието беше организирано от Националното сдружение на общините в Република България, домакин беше Община Варна.

class="wp-block-image size-large">pobrat gramota
Снимка
– Пресцентър

Основната тема на форума беше „Ролята на местните власти за устойчиво възстановяване и подкрепа на местните общности за прехода към новите реалности след COVID-19 пандемията“. В първата част се проведе дискусионна сесия с две основни теми, първата от които решения от побратимени градове за справяне с кризата с акцент дигитализация на услуги, икономически мерки на местно ниво и подкрепа за уязвими групи. Община Плевен се включи във втората тема „Възстановяване на туризма – планове и предизвикателства“, с презентация на секретаря на Общината д-р Паулина Кирова „Иновативни подходи за популяризиране на туристическите забележителности в новите условия“. Представени бяха предизвикателствата при работа в сектора при новите условия и нуждата от пренареждане на приоритетите, разгледани бяха и неблагоприятните последици в туристическия  сектор от прилагането на противоепидемичните мерки, свързани с ограничаване на пандемията.

Почетната грамота на Община Плевен получи кметът Георг Спартански, който приветства участниците и допълни, че въпреки пандемията и невъзможността от физически срещи, виртуалните не са спирали. Той подчерта, че между Плевен и Ростов на Дон отношенията винаги са били не просто партньорски, но и приятелски във всички сфери – образование, спорт, култура, туризъм и т.н. „Усилията ни трябва да са насочени към това отношенията и приятелството да предадем и на тези след нас, на нашите деца, те да продължат започнатото от нас“, каза още г-н Спартански.

През 2021 г. се навършват 58 години от установяването на партньорски отношения между Плевен и руския град.  Пресцентър Община Плевен

Споделете:

Прочетете също

radio

18 април – Световен ден на радиолюбителите

На 18 април отбелязваме световния ден на радиолюбителите. На тази дата през 1925 г. е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *