Община Плевен е готова с организацията на изборния ден

20230327 120056
Красимир Иванов – директор на Дирекция „Административно-информационно и техническо осигуряване“ в община Плевен. Снимка – Плевен прес.

„На 90% Общинска администрация-Плевен е готова с подготовката за предстоящите избори на 2 април. Тази седмица ни предстои да получим бюлетините, които да бъдат разпределени по секции”. Това информира Красимир Иванов, директор на Дирекция „Административно-информационно и техническо осигуряване“ в община Плевен.

Той добави, че: „Всички изборни книжа и документи са размножени и са разпределени по избирателните секции”.

На територията на община Плевен има 154 избирателни секции, където ще се гласува с хартиени бюлетини и с машини.

Шест са допълнително сформираните секционни избирателни комисии /СИК/, в това число и две подвижни за избиратели с увреждания. В тях, както и в още седем секции, ще се гласува само с хартиени бюлетини.

В община Плевен винаги до сега са предоставяни паравани за гласуване, които самите членове на СИК така са ги сглобявали, че да се образуват така наречените „кабинки за гласуване”. Всяка избирателна секция ще разполага с по два паравана, които да бъдат разположени в изборното помещение.

Секциите ще получат техника за размножаване на протокола, както и на копия на удостоверенията на застъпници и наблюдатели.

Там, където гласуването ще е с хартия и с машина, ще има две прозрачни урни: за хартиените бюлетини и за тези от машинното гласуване.

Общинска администрация – Плевен е получила абсолютно всички апарати за видео излъчване и видео записи. Те са общо 161 като всеки един апарат е  обозначен за съответната избирателна секция.

Обучението на членовете на СИК в община Плевен ще се проведе в два поредни дни – на 29 и 30 март във Военния клуб /ДНА/.

„На този етап няма основания за притеснения относно подготовката на изборният ден. Все пак за последните две години това ни е 5-ят избор“, информира Красимир Иванов.

Споделете:

Прочетете също

ROBERTO

RIP Роберто Кавали

Снимка – Офнюз. На 83-годишна възраст в родната Флоренция е починал Роберто Кавали. Кралят в …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *