Община Никопол организира поредица от летни събития

Снимка – Интернет

Летен АТВ събор и джет слалом са сред събитията в календара на Никопол за летните месеци, съобщават от общинската администрация.

Притежателите и почитателите на АТВ са поканени на летен събор и отборна надпревара „Намери съкровището!“ на 9 – ти и 10 – ти юли. Организатори са Спортен клуб „Никопол Екстрийм“ и Община Никопол. Участие могат да вземат всички желаещи, които притежават АТВ, без ограничение в мощност на двигателя и задвижване.

Следващото събитие, което ще се проведе в Никопол през летните месеци, е фестивалът „Дунав – хора, природа, традиции“ на 16 – ти юли. Подготвено е участие на различни фолклорни формации и кулинарни изненади.

От 5 – ти до 7 – ми август на брега на река Дунав, ще се състои джет слалом „Купа Никопол“, който ще включва състезания с джетове и бързи лодки.

В три последователни дни, от 12 – ти до 14 – ти август, ще се състоят събитията, посветени на празника на Никопол. Сред гостуващите изпълнители ще са Фолклорният танцов ансамбъл „Гайтани“ и групата на Стефан Диомов „Петте сезона“.

Сред акцентите в лятната програма на община Никопол е и единадесетото издание на Международния фестивал „Банатски вкусотии – традициите на моето село“ в село Асеново на 13 – ти август.

„Лято е, елате в Никопол – една от средновековните столици на България“, канят от общинската управа на крайдунавския град.

Споделете:

Прочетете също

Работни срещи между РИК – Плевен и общинските администрации

Областна администрация Плевен. Снимка – Плевен прес. В изпълнение на задълженията си за организационно – …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.