Община Левски ще участва в инициативата „Градска рециклиада“

IMG 1303
Снимка – община Левски.

На 25 януари в Община Левски се е провела  работна среща на кмета на Община Левски Любка Александрова, зам.кмета Кольо Домеников, еколога Вероника Славова с Ива Стефанова Мениджър Комуникации в „Екопак – България“ АД  по повод  най-мащабната инициатива за популяризиране на разделното събиране през 2023 г. „Градска рециклиада“.

Община Левски  има богат опит в системата за разделно събиране на опасни и неопасни отпадъци от домакинствата и ще участва в инициативата „Градска рециклиада“. Тя ще стартира през месец март в община Левски и ще продължи  до месец декември 2023 г.

В нициативата „Градска рециклиада“ са избрани да участват 15 общини благодарение на постигнатите резултати през изминалата година при разделното събиране на отпадъци. Целта е да се увеличат с минимум 70% събраните количества рециклируеми отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви опаковки от напитки ,алуминиеви кутии или кенчета.

Ива Стефанова, мениджър комуникации в Екопак е представила основните цели, правила и параметри на кампанията, които са били дискутирани на работната среща.Отправени са били и предложения за обхвата на инициативата и за начина на взаимодействие в различните възрастови групи .

Позитивните резултати ще бъдат стимулирани с поставянето на контейнери за разделно изхвърляне на отпадъци в училищата. Приза „екошампион” ще получи училището, събрало и предало най-голямо количество пластмасови и алуминиеви отпадъци.

От „Екопак – България“ АД  са обявили, че след успешно приключване на кампанията на обществени места на територията на общината ще бъдат поставени  автоматични дефибрилатори.  Това е установена практика в цяла Европа за незабавно оказване на  първа помощ в първите три минути след сърдечен арест, която многократно увеличава шансовете за оцеляване.

IMG 1305
Споделете:

Прочетете също

Slavi

Водачът на листата на ИТН за 15 МИР Плевен Слави Трифонов се отказа да е депутат

Лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *