Община Левски получи нов училищен автобус от Министерството на образованието и науката

Снимка – община Левски.

Кметът на Община Левски, Любка Александрова предостави  на СУ „Крум Попов” нов училищен автобус.

Нов училищен автобус получи Община Левски от Министерството на образованието и науката. Днес, 17 март кметът на Община Левски Любка Александрова предостави автобуса на СУ „Крум Попов” гр. Левски.

Кметът на общината е връчила ключовете на автобуса на директора на СУ „Крум Попов”, Наталия Чингова с пожелание за безаварийно пътуване на отлични ученици. Автобусът е с 32+1 места и е предоставен с договор за безвъзмездно ползване. По този начин министерството подпомага общините в задължението им да осигуряват превоз за децата и учениците.

СУ „Крум Попов” е средищно училище и учениците, които извозва от училището са 136, а общо учениците ,които пътуват на територията на община Левски  са над 300. Това е казала директорката Наталия Чингова, като е подчертала, че това е първият договор, който подписва тази година и той е много важен, защото училището отбелязва  през тази година  своя 100 годишен юбилей .СУ „Крум Попов” е подало документи за иновативно училище и с нетърпение очаква подписването на нов договор, предстои и отварянето на съхранена от училището документация.

Поради големия брой на пътуващите деца в община Левски и амортизирането на превозните средства, обновяването на автопарка, в който има седем автобуса, гарантира безопасен и комфортен транспорт на пътуващите деца и ученици.

Снимки – община Левски.

Споделете:

Прочетете също

„Сърце и Мозък“ – Плевен стартира програма в полза на пациентите с карцином на гърда

Снимка – Пресцентър МБАЛ „Сърце и мозък“-Плевен. Пациентите с карцином на гърда, които желаят да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *