Община Кнежа ще подпомага битовите потребители на газ

ОТ 1-ВИ НОЕМВРИ ДО 31-ВИ ЯНУАРИ 2022 ГОДИНА, СМЕТКИТЕ ЗА ГАЗ ЩЕ БЪДАТ НАМАЛЕНИ С 10 %

КНЕЖА
Община
Кнежа. Снимка – интернет.

Днес, 5-ти ноември, на извънредна сесия на Общински съвет – Кнежа, беше предложен и приет пакет от социални мерки, с който да се подпомогнат битовите потребители на природен газ на територията на Община Кнежа. Така крайната цена за битови абонати на „Кнежа газ” ООД ще бъде намалена с 10 % за периода от 01.11.2021 г. до 31.01.2022 г. 

В община Кнежа възникнаха затруднения за газоразпределителното дружество „Кнежа газ” ООД, за доставка на газ към своите абонати. Те са породени от авария в добивния сондаж на единствения доставчик на дружеството – „Проучване и добив на нефт и газ” АД. Това наложи ограничаване подаването на природен газ към „Кнежа газ” ООД  до минимални дневни количества, крайно недостатъчни за обезпечаване дейността на дружеството. 

Тъй като проблемът ще продължи за дълъг период от време, „Кнежа газ” ООД задейства единствената форма на алтернативни доставки на природен газ – доставка на компресиран природен газ (КПГ). Увеличената цена на природния газ отразява тенденцията за продължаващо нарастване на цените на синьото гориво на международните газови пазари. Това от своя страна довежда до неизбежно повишаване цената за крайните клиенти и в Община Кнежа.

Не така стоят нещата при доставката на електрическа енергия. За сега битовите потребители на електрическа енергия са защитени с новата Методика за определяне на цените на ел. енергия, която КЕВР прие.

 В условията на инфлация, на постоянно повишаващите се цени на газа, както и на всички стоки и услуги в страната, Община Кнежа ще покрие разхода по компонента „разпределение на природен газ” на битовите абонати на „Кнежа газ” ЕООД. Средствата за покриване на тези разходи са осигурени от презпълнение на собствени приходи на Обшината. 

С предприетите мерки, жителите на Община Кнежа, които използват газ, ще могат да посрещнат по-спокойно зимата и месечните им сметки за газ ще бъдат облекчени с 10 %!

Споделете:

Прочетете също

voda

Ето къде спират водата днес в Плевен и областта

Поради ремонтни дейности на вътрешен водопровод в Плевен днес, 14 юни, от 09:30 до 13:30 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *